Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertéstarja cigánypácban rösztivel

Sertéstarja cigánypácban rösztivel
Sertéstarja cigánypácban rösztivel
130 perc / előkészület: 60 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tavaly ősszel a lévai vásárban láttam, hogy a hús mellett a tárcsán rösztit sütnek, akkor elhatároztam, ezt én is kipróbálom. A vasárnapi ebéd főfogásaként tálaltam, nagy sikere volt.

hozzávalók / 6 adag

  • 1 kg tarja

a páchoz:

  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 ek étolaj
  • 1 ek ecet
  • 3 ek ketchup
  • 2 kk mustár
  • 1 kk cukor
  • 1,5 kk só
  • fél kk őrölt bors

a rösztihez:

  • 1 kg krumpli
  • 3 tojás
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 8-10 ek liszt
  • 1,5 kk só
  • 0,5 l zsír a sütéshez

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a pácot: lenyomjuk a fokhagymát, és összekeverjük a többi hozzávalóval.
  2. Felszeleteljük a húst, pácoljuk, és a hűtőbe rakjuk letakarva,1 napig hagyjuk pihenni, néha megforgatjuk a húst.
  3. Másnap lereszeljük a megpucolt krumplit, hagyjuk fél órát pihenni, majd a levét kinyomkodjuk, és összekeverjük a hozzávalókkal.
  4. Előkészítjük a tárcsát, tüzifát, stb. Alágyújtunk, belerakjuk a zsírt, felolvasztjuk.
  5. Ha felmelegedett a zsír, belerakjuk a húsokat, kicsit átsütjük, majd a tárcsa szélére húzzuk.
  6. A krumplis masszából tenyérnyi darabokat szaggatunk nedves kézzel, majd óvatosan a tárcsa közepébe rakjuk.
  7. A sütés folyamán többször óvatosan, villával alányúlunk a rösztiknek, mert könnyen leragadnak, és ha az alja megpirul, megfordítjuk.
  8. A húsokat  a sütés folyamán néhányszor a zsírba nyomjuk, majd ismét a tárcsa szélére húzzuk, ha az egyik fele megpirult, megfordítjuk.
  9. Ha megsültek kiszedjük, és tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 265
elküldve: 6
receptkönyvben: 81
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

V2rider

Mióta szakács: 2012.12.10.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: grill
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

tárcsán sült hús rösztivel, pácolt sertéstarja rösztivel, sertéstarja tárcsán sütve

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2013-10-01 21:33

Szió,
véletlenül találtam meg a receptedet. Mivel én is szeretek tárcsán sütni, (tettem is fel ilyen tipusú kaját az oldalra) sajnálom, hogy most bukkantam rá. Ezzel együtt elteszem, remélem még lesz olyan hétvége, hogy ki tudom próbálni. A rösztis megoldás + különösen tetszik, nagyon jó ötlet. Köszi a receptet, Gabi

V2rider
V2rider / V2rider Thu, 2013-10-03 21:51

Szia Gabys!
Örülök,hogy tetszik a recept! Még én sem zártam le a szabadtéri sütést-főzés szezonját,hétvégére tervezek egy bográcsozást.Az igazi ellenség a kinti főzőcskénél nem a hideg,hanem a szél. További jó sütést főzést kívánok! Szilárd

pataygyz
Zoli / pataygyz Mon, 2013-05-06 07:55

Kedves Easyrider!
Ezt a pácot eddig nem ismertem. Ki fogom próbálni.
Köszönöm:
Zoli

V2rider
V2rider / V2rider Mon, 2013-05-06 15:29

Szívesen keresztapu :-)! Csak annak ajánlom,aki szereti a fokhagymát,mert annak az íze dominál.

pataygyz
Zoli / pataygyz Mon, 2013-05-06 17:43

Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet az erős fokhagyma hatásra. Hál' Istennek nálunk mindenki szereti a családban. Pünkösdkor együtt lesz a család , ha az időjárás megengedi tárcsázni is fogunk.
Köszönöm: Zoli

Bzsike58
Bzsike58 Tue, 2013-10-01 21:21

Kedves Keresztfiam!
Eddig nem referáltam, de tényleg kiváló a recepted. Mindenkinek nagyon ízlett.
A bográcsos lecsós recepted alapján találtam újra ide.
Hasonló jó recepteket kívánok :
Zoli

V2rider
V2rider / V2rider Thu, 2013-10-03 22:42

Szia Zoli!
Másodszor is regisztráltál? Örülök,hogy elnyerte a tetszéseteket a recept!