Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertéstekercs mézes-mustáros kéregben

Sertéstekercs mézes-mustáros kéregben
Sertéstekercs mézes-mustáros kéregben
150 perc / előkészület: 30 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk a gyerekek mindent szeretnek, ami mézes-mustáros alkotóelemeket tartalmaz. Azt gondoltam, ha a húst megnyitom, jobban lehet majd fűszerezni, ízletesebb lesz a sütés után. Az összhatás végül is sikerült, egy pikáns omlós sült lett a végeredmény. 

hozzávalók / 5 adag

A húshoz

A mézes-mustáros öntethez

ajánlat

Ez a recept arra az esetre tökéletes, ha kicsit szeretnénk szakítani a szokványokkal. Ha a húst megnyitottuk, olyan fűszerezést használhatunk, amihez éppen kedvünk van, a lehetőségek tárháza végtelen.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sertéscombot készítsük elő. Egy jó éles késsel vágjuk be kb. 1,5 cm vastagon, mintha szeletet vágnánk, ügyelve azonban, hogy ne vágjuk végig.
  2. Nyissuk ki a levágott részt, majd ugyanígy járjunk el a megmaradt vastagabb húsrész esetében a következő vágásnál is. Az eljárás hasonló, mint a nyitott szeletelés, csak ez esetben nem duplán szeletelünk.
  3. Ha jól végeztük a vágást, a húst ki tudjuk szépen teríteni. A vágások végeinél ha szükséges, húsklopfolóval igazítsunk utána, hogy egyforma legyen a vastagság.
  4. A koriander- és köménymagot mozsárban zúzzuk össze, majd az összenyomott fokhagymával együtt dörzsöljük a húsba. Sózzuk és borsozzuk, majd kenjük be vékonyan mustárral.
  5. Ha megvagyunk, csavarjuk fel a húst, mint a roládot, majd húskötöző zsineg segítségével hurok kötéssel rögzítsük. Kívülről is sózzuk, borsozzuk. Kenjük meg a húst a mézes öntet felével.
  6. Ezután a sütőedénybe tegyünk két kanál olvasztott zsírt, egy deci vizet, a félbevágott vöröshagymát, fektessük bele a húst, és fedjük le alufóliával.
  7. A sütőt állítsuk a megadott hőfokra, és pároljuk a húst másfél órán keresztül a sütőben. 
  8. Az idő lejártával vegyük le a fóliát, és süssük kívülről is pirosra a húst. Közben kenegessük a maradék mézes szósszal, egyfajta kérget süssünk a hús felszínére.
  9. Amikor a hús megsült, vegyük ki egy tálra, majd a sütőedényt tegyük gázláng fölé, és a pecsenyelevet forraljuk fel, majd lassan sűrítsük be.
  10. A végén a felesleges zsírt szedjük le, és szűrjük át egy csészébe.
  11. A húst szeleteljük, és tálaljuk a pecsenyelével.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 328
elküldve: 2
receptkönyvben: 51
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
167 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mézes-mustáros sertéscomb, fűszeres hús mézes-mustáros pácban, fűszeres kéregben sült sertés

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tekovacs
tekovacs / tekovacs Mon, 2012-03-19 10:27

Mindíg ódzkodtam az egybesütéstől..., no de ilyen ízek mellett!:)... biztosan ki fogom próbálni! Nagyon finomnak ígérkezik.

491
sertéscomb 1 kg
koriandermag 1 ek
köménymag 1 ek
fokhagyma 4 gerezd
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
dijoni mustár 1 ek
vöröshagyma 1 db
disznózsír 2 ek
víz 1 dl
méz 1 ek
dijoni mustár 1 ek
szójaszósz 1 ek
olívaolaj 3 ek