Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Shakshuka

Shakshuka
Shakshuka
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A magyar lecsó, a francia ratatouille közel-keleti megfelelője a Shakshuka. Nem egyszer látogattam Izraelbe, és minden nyaralás alkalmával újra és újra ettem ebből az egyszerű, mégis isteni ételből. Most, hogy kiköltöztem, végre meg is tanultam elkészíteni.

Számos variációja létezik, mi is szabadjára engedhetjük a fantáziánkat, az összes kedvenc hozzávalónkkal kísérletezhetünk. Ebben a receptben az alap fűszeres paradicsomszószt írtam le, az én extra hozzávalóm a feta sajt volt. Feta sajt nélkül a teljesen originál shakshukát kapjuk. Ami nagyon fontos (és nekem időbe telt ráéreznem), hogy a tojássárgája lágy és ne teljesen kemény legyen. Úgy az igazi a fogásunk! Jó étvágyat mindenkinek hozzá!

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Közepes lángon hevítsük fel az olajat egy serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát (és a chilit, ha fűszeresen kívánjuk), és süssük kb. 6 percig, míg puha és aranybarna nem lesz.
  2. Adjuk hozzá a fokhagymát, a köményt, a paprikát, és rendszeresen kevergetve főzzük további 2 percig. (kevés vizet adhatunk hozzá, ha félünk, hogy odaég a paprika)
  3. Tegyük egy tálba a paradicsomokat levükkel együtt, és kézzel kissé nyomkodjuk szét. Adjuk a fűszeres-hagymás keverékhez, és öntsünk hozzá 0,5-1 pohár vizet. Közepes lángon, időnként megkeverve főzzük 15 percig, míg kissé besűrűsődik. Kóstoljuk meg, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk!
  4. Üssük a tojásokat egyenletesen elosztva a szószunk tetejére. Fedjük le a serpenyőt, és addig főzzük, míg a tojások sárgája épphogy megkeményedik. Ezután egy kanállal keverjük el a tojásfehérjéket a szószban óvatosan, hogy a sárgájukat ne törjük szét.
  5. Szórjuk meg a shakshukát a sajttal és a petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk meleg pita kíséretében.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 314
elküldve: 3
receptkönyvben: 178
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Nusihun

Mióta szakács: 2011.10.23.
3 recept

receptjellemzők

konyha: arab
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

közel-keleti lecsó, zöldséges ragu

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

angelmouse
angelmouse Sat, 2013-05-25 16:29

Ez vmi fantasztikus, imádom! Biztos, hogy még rengetegszer megcsináljuk! Köszi a receptet.

Noemi Elod
Noemi Elod Sat, 2012-11-24 19:02

izraeli barataminal tobbszor ettem shaksukat es imadtam. Megcsinalom. Koszi a receptet:)

Akekszandrina
Akekszandrina Sun, 2011-10-30 23:16

Eszterke mutatta, hogy mit alkottál itt, ... hát Gratulálok! :) Valamelyik nap megpróbálkozom vele! Puszilás

654
olívaolaj 6 ek
chili 3 db
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 5 gerezd
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
fűszerpaprika 1 ek
konzerv paradicsom 800 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojás 6 db
feta sajt 10 dkg
petrezselyem 1 ek
pita 3 db