Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Shakshuka frittata Steiner Kristóftól

Shakshuka frittata Steiner Kristóftól
Shakshuka frittata Steiner Kristóftól
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tisztelem és szeretem a tradíciókat - de ez nem azt jelenti, hogy ne merném feje tetejére fordítani a hagyományos recepteket, szó szerint. A shakshuka - a Közel-kelet "lecsója" az utóbbi években úgy összeforrt a nevemmel, mint a paradicsom a paprikával az ikonikus receptben, majd miután egy nyáron át kínáltuk csicseri-omlettel megfejelve a food truckomban, én pedig akárhányszor falatoztam belőle, azt kívántam: bárcsak minden alkalommal, ha megeszek egy miniomlettet, egy új jelenne meg a shakshukám tetején, egyszeriben gondoltam egyet: mi volna, ha az olaszok klasszikus receptjét - a frittatat, azaz "csicseriborsó-pizzát" ötvözném a lecsós feltéttel. Így született meg ez a fúziós fogás, melyet most a @novenyihetfo-nek dedikálok, és minden shakshuka rajongónak.

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kikeverem a csicserilisztet 1 gerezd préselt fokhagymával, a kurkumával és fekete sóval, és annyi vizet adok hozzá, hogy sűrű palacsintatészta állagot kapjon.
  2. Félrerakom, majd kis lábosban felolvasztom a margarint, majd megszórom füstölt paprikával, köménnyel, sózom, borsozom az olajat, és ugrik is bele a hagyma, paprika, majd kis pirítás után a paradicsom is - addig forralom, míg a paprika kissé megpuhul, ínyencek megkínálhatják egy kis mustárral és egy csepp juharsziruppal is. Ha kész, lehúzom a tűzről.
  3. Egy serpenyőben felolvasztom a margarin maradékát, ha az omlett tészta besűrűsödött, lazítom egy kis vízzel, és a forró serpenyőbe tessékelem - nagyjából fél centi vastag legyen. Miután megszilárdult, fellazítom a széleit spatulával, és a levegőbe dobva megfordítom, de lapos kiszedő kanállal is ér.
  4. A túloldalát is aranysárgára pirítom, majd egy tányérba csúsztatom, és megfejelem a shakshukával. Friss petrezselyemmel, bazsalikommal vagy korianderzölddel kínálom tálaláskor - és gátlástalanul befalom az egészet.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 132
elküldve: 1
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1012 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

lecsós omlett

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

464
margarin 2 ek
csicseriborsóliszt 3 evőkanál
kurkuma 1 kávéskanál
1 csipet
paradicsom 2 közepes db
konzerv paradicsom 15 dkg
vöröshagyma 1 kis db
fokhagyma 2 gerezd
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
fűszerpaprika 1 kk
chili 0 ízlés szerint
római kömény 1 csipet
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint