Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Shalott hagymás pite

Shalott hagymás pite
Shalott hagymás pite
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hagyma az egyik kedvenc alapanyagom, így természetes volt, hogy a felhasználásnak ezt a változatát is ki kell próbálnom.

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A lisztet és a sót tegyük egy nagy tálba. Adjuk hozzá a vajat, majd a liszttel jól morzsoljuk el. Vigyázzunk, hogy a kezünkkel ne melegítsük fel a vajat nagyon.
  2. Képezzünk egy mélyedést a liszt és a vaj keverékének közepén, és öntsük bele a víz 2/3-át. Keverjük össze, és addig dolgozzuk, míg homogén állagú tésztát nem kapunk. (Adjunk hozzá még vizet, ha szükségesnek érezzük.)
  3. Képezzünk a tésztából gombócot, tekerjük be folpackkal, és tegyük a hűtőbe 20 percre.
  4. Vegyük ki a tésztát a hűtőből, helyezzük egy enyhén lisztezett felületre, majd gyúrjuk finoman egy percen keresztül. Formázzunk téglalapot belőle, nyújtsuk ki úgy, hogy csak egy irányba dolgozzunk. Tartsuk az éleket, széleket egyenletesen. Tehát "felfelé" nyújtsuk.
  5. Ne ijedjünk meg, ha a tészta márványos mintájú a vajtól. Úgy lesz jó! A lap felső részét hajtsuk rá az alsó felére, majd a félbehajtott tészta két oldalát hajtsuk befelé egymásra.
  6. Fordítsuk el a tésztát 60 fokkal, nyújtsuk ki a már említett instrukciók szerint, és ismételjük meg a hajtogatást. A tésztát ismét fedjük be, és tegyük a hűtőbe egy újabb 20 percre.

Töltelék

  1. Forrósítsuk fel az olajat, a vajat és a balzsamecetet egy serpenyőben. Ha a vaj elolvadt, adjuk hozzá a kakukkfüvet, majd helyezzük el a felezett hagymákat a serpenyőben úgy, hogy a vágott felük nézzen lefelé. Főzzük néhány percig.
  2. Fordítsuk meg a hagymákat, főzzük még egy 5 percig, közben pedig időnként rázzuk meg a serpenyőt, nehogy megégjenek.

Befejezés

  1. Nyújtsuk ki a tésztát 3 milliméter vastagságúra, helyezzük egy kivajazott pite formába, majd vágjuk körbe úgy, hogy a forma belső oldalát is befedje a tészta.
  2. Töltsük meg a belsejét a hagymákkal, lehetőleg úgy, hogy a vágott felek felfelé nézzenek. (Úgy szebb lesz.)
  3. Tegyük előmelegített sütőbe, és 20-25 percig süssük, míg a tészta aranybarna nem lesz.
  4. Ha még egy kis extrát is szeretnénk, akkor morzsoljunk a tetejére friss, krémes kecskesajtot.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 593
elküldve: 2
receptkönyvben: 191
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Szikszai Anna

Mióta szakács: 2013.08.21.
35 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

hagymás pite, salottahagymás lepény

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fehérke37
fehérke37 Sun, 2014-08-10 13:54

Nem írtad el véletlenül a 60 fokot?
De ha nem,akkor hogy méred ki?

arkantak
arkantak Sat, 2014-01-04 23:11

A hagyma nálunk is nagy kedvenc (hagymaleves és sütve mindenhez), mindenképpen kipróbálom ezt a receptet.

847
finomliszt 25 dkg
0.5 ek
vaj 25 dkg
víz 6 evőkanál
olívaolaj 2 ek
vaj 3 ek
balzsamecet 1 ek
salottahagyma 12 közepes db
kakukkfű 6 szál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint