Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Shiitake gombás fritter

Shiitake gombás fritter
Shiitake gombás fritter
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A maradék shiitake gomba fritterként került a tányérra. A recept szintén Peter Gordon: Vegetables, The new food heroes c. könyvében található. Bármilyen zöldsaláta illő kísérője. Peter Gordon ötletével, kis pestot téve a fritterek tetejére, remek kanapékat varázsolhatunk belőlük.


hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a polentát, a sütőport, az őrölt koriander magot, a sót és a cukrot.
  2. Egy másik tálban a joghurtot négy evőkanál hideg vízzel elkeverjük, hozzáadjuk az olívaolajat, a tojást és a vékony szeletekre vágott fokhagymát. Belekeverjük a megtisztított és felszeletelt kalapú gombákat, az apróra vágott bazsalikomot, a vékonyra karikázott újhagymát és az apróra kockázott sajtot. Végül több részletben hozzákeverjük a polentás-lisztes egyveleget. Lefedjük és 20 percre félretesszük.
  3. 180 ºC-ra hevített olajban sütjük ki a masszát: teáskanálnyi adagokat pottyantunk az olajba, egyszerre annyit, amennyi kényelmesen elfér a serpenyőben, figyelembe véve, hogy a sütés alatt megnő a fritterek térfogata. Körülbelül 4-5 perc alatt aranyszínűre sülnek, közben néhányszor megforgatjuk, hogy egyenletes színt kapjanak mindenhol. A kész frittereket konyhai papírtörlőre szedjük, és meleg helyre tesszük, amíg a többit is kisütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 309
elküldve: 0
receptkönyvben: 97
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Misi-Kovács Valéria
Misi-Kovács Valéria Thu, 2017-02-09 13:35

Kedves Petra!
Elkészítettem a receptedet és nagyon különleges finomság lett a végeredmény, a család is nagyon elégedett volt. Gratulálok hozzá és köszönöm, hogy megosztottad velünk:)
Üdvözöl:Vali

kicsivik
kicsivik / kicsivik Sun, 2012-02-05 09:03

Szia Petra!
Ha jól látom, a joghurtot kétszer tüntetted fel a hozzávalók között.
2 kérdésem van. A polenta alatt kukoricadarát vagy kukoricalisztet értesz? Milyen állagúak ezek a guszta kis fritterek? Olyasmi mint a fasírt, vagy lazább, mint például a túrófánk?
Köszönöm, szép vasárnapot!

petra
Petra / petra Mon, 2012-02-06 13:06

Kedves Kicsivik!
Tényleg, 2x szerepelt a joghurt, köszönöm, az egyiket töröltem is.
Kukoricadara kell bele, nem liszt. Ha jól emlékszem, nem olyan könnyű a tésztájuk, mint a túrófánknak, annál tömörebb volt.
üdv
Petra

558
shiitake gomba 100 g
joghurt 350 g
kukoricadara 100 g
finomliszt 70 g
sütőpor 0.5 tk
olívaolaj 2 ek
tojás 1 db
fokhagyma 3 gerezd
újhagyma 2 db
bazsalikom 1 marék
sajt 200 g
koriandermag 0.5 teáskanál
cukor 1 teáskanál
1 tk
napraforgó olaj 2 dl