Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Shurit ads - egyiptomi lencseleves

Shurit ads - egyiptomi lencseleves
Shurit ads - egyiptomi lencseleves
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vöröslencse krémleves köményes pirított hagymával.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Pirítóssal, krutonnal tovább gazdagítható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröslencsét átnézzük, megmossuk, az alaplében feltesszük főni.
  2. A hagyma felét apró kockákra vágjuk, és a lencséhez adjuk.
  3. A fokhagymákat durvára vágjuk, a levesbe adjuk.
  4. A paradicsomot cikkekre vágjuk, a lencséhez keverjük.
  5. A fűszerkömény felét is beleszórjuk a levesbe, és fél óra alatt puhára főzünk mindent, fedő alatt közepes lángon.
  6. Az olajat vagy vajat egy kis serpenyőben felforrósítjuk.
  7. A hagyma fennmaradó felét hosszában ketté, majd szeletekre vágjuk. A zsiradékban ropogósra sütjük a fennmaradó 1 kávéskanál őrölt fűszerköménnyel.
  8. A levest 4 tányérba szedjük, hagymával meglocsolva melegen tálaljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 1 593
elküldve: 0
receptkönyvben: 42
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
konyha: távol-keleti
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

köményes leves, fűszeres lencsekrémleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

248
vöröslencse 225 g
vöröshagyma 1 közepes db
alaplé 12 dl
paradicsom 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
őrölt fűszerkömény 2 kávéskanál
olívaolaj 1 ek
1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint