Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sima krémes holleanyo konyhájából

Sima krémes holleanyo konyhájából
Sima krémes holleanyo konyhájából
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az én Storym ezzel a süteménnyel a következő, sokféle krémest ettem már, elég sok helyen megfordultam, de ezt a krémest egy falusi parasztasszonytól tanultam. Ilyen pihe-puha krémest életemben még nem ettem. Ami még inkább finommá teszi, hogy nem sok minden kell hozzá, mégis isteni az íze. Ajánlom mindenkinek!

hozzávalók / 4 adag

tészta

krém

ajánlat

A zsírtól a tészta nagyon puha és omlós lesz, meg a Vénusz margarintól a krém fenséges! Nekem ez a húsvéti süteményem :))

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta elkészítés: a lisztet, zsírt, tejfölt, porcukrot, tojássárgáját, szódabikarbónát egy tálba tesszük, és összegyúrjuk.
  2. 4 lapot készítünk ebből az adagból, egy tepsi hátulján kb. 7 percig sütünk egy lapot, 200 fokon. Nem kell nagyon túlsütni, mert akkor kiszárad, és kemény lesz.
  3. Gőz felett a tejből, a lisztből, tojássárgájából sűrű krémet főzünk, majd amikor kihűlt, a Vénusz margarint összekeverjük a porcukorral, teljesen lágy krémet kapjunk.
  4. A két masszát összekeverjük, robotgéppel krémessé.
  5. Ezt töltjük a 4 lap közé.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20*30 cm
  • elkészítettem: 14 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 530
elküldve: 0
receptkönyvben: 43
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

holleanyo

Mióta szakács: 2015.03.10.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
receptverseny: Vénusz húsvéti receptverseny
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

házi krémes, krémes házilag, főzött krémes házilag

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1450
finomliszt 50 dkg
sertészsír 2 ek
tejföl 20 g
porcukor 15 dkg
tojássárgája 3 db
szódabikarbóna 1 késhegynyi
porcukor 15 dkg
tej 3 dl
tojássárgája 1 db
margarin 25 dkg
finomliszt 8 dkg