Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sírásmentes ecetes tormakrém

Sírásmentes ecetes tormakrém
Sírásmentes ecetes tormakrém
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tormareszelésnél gyűlöletesebb és kínzóbb konyhai művelet szerintem nem nagyon létezik. Én nem is reszeltem, hanem robotgéppel aprítottam össze. Az eredmény: nincs sírás, nincs csípés, tökéletes állag. A gyömbér pedig különösen jót tesz neki, próbáljátok ki!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először az ecetből, a langyos vízből, a sóból és a cukorból elkészítjük a levet. Mindent összeöntünk, és addig kavarjuk, amíg a kristályok eltűnnek.
  2. A tormát és a gyömbért megpucoljuk, majd apró kockára vágjuk. Ezután mehet a késes betétű robotgépbe, ahol addig daráljuk, amíg a kívánt állagot el nem éri.
  3. Kivesszük, egy tálkába tesszük, és gyorsan ráöntjük az előzőleg kikavart levet. Minél tovább hagyjuk állni önmagában a "lereszelt" tormát, annál csípősebb lesz!
  4. Jól zárható üvegbe töltjük, és hűtőben elvan legalább 1,5-2 hónapig.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 607
elküldve: 4
receptkönyvben: 196
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: 1

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
fogás: egyéb fogás
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
szezon: tavasz
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

extra gyors reszelt torma, gyömbéres torma reszelve

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cucus7
cucus7 Sun, 2019-04-07 19:23

Először csinálok majd tormakrémet, mindenem van hozzá, csak borecetem nincs. Másra is lehet használni? Mert ha nincs olyan étel amit főzni szoktam, akkor inkább helyettesíteném valamivel, normál ecettel?????? Igazából nem szeretem a nagyon savanyú ételeket, nem veszek kész francia salátát, mert nekem túl savanyú, szóval ezért kérdezem, mivel lehet helyettesiteni még. Alma ecetem viszont van itthon. Köszi, ha reagáltok rá. Emailem: laura19890108@gmail.com köszi

Föfi Kata
Föfi Kata Tue, 2014-04-22 11:22

Kedves Ízhuszár! Látom te is Weck üvegeket használsz, én is ezekkel főzök be, és nagyon szeretem. A tormakrémet pedig elmentettem, hétvégén el is készítem.

27
torma 1 db
fehérborecet 50 ml
víz 40 ml
cukor 2 teáskanál
2 teáskanál
gyömbér 1 hüvelykujjnyi