Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Skandináv uborkasaláta

Skandináv uborkasaláta
Skandináv uborkasaláta
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jobban kedvelem a kígyóuborkát, mert nincs magja, nem kell pucolni, szóval fel lehet falni az egészet.:)) Viszont, hogy a recept eredeti legyen, ezért most a másik fajtát használtam.

Az én családom nem szereti a savanyú savanyúságot, így én még raktam bele 1 ek cukrot is. Szerintem savanyún finomabb lett volna, de 2:1-re leszavaznak mindig.

hozzávalók / 4 adag

  • 1 dl tejföl
  • 2 ek petrezselyem, felaprítva
  • 2 ek snidling, felaprítva
  • 2 ek tárkonyecet
  • 3 közepes uborka

ajánlat

Mi magunk is készíthetünk tárkonyecetet, ha már a spejz tele van mindenféle más ecettel, úgy mint nekem (rizs, alma, sherry, balsamic, stb.). 5%-os ecetbe rakjunk néhány ág tárkonyt, rakjuk félre egy hétre. Szedjük ki az ágakat, és már használhatjuk is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejfölt keverjük el a petrezselyemmel, snidlinggel meg az ecettel. 
  2. Az uborkákat megmossuk, megpucoljuk, a magos részt a közepéről kikaparjuk.
  3. Felszeletelve beleforgatjuk az öntetbe. 
  4. Legalább 2 órára hűtőbe rakjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 459
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
szezon: nyár
kalória: átlagos
konyha: skandináv
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejfölös uborkasaláta, tárkonyos-tejfölös uborkasaláta, snidlinges uborkasaláta

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

witch
witch / witch Thu, 2013-07-25 13:31

Kedves Anci!
De regen "talalkoztunk"! Hogy vagy?
A receptet nagyon szivesen.
udv:witch

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Wed, 2013-07-31 14:42

Kedves witch !
De aranyos vagy, hogy észre vetted, hogy egy kicsit most elmaradtam. Ilyenkor nyáron elég sok munkát ad a kertem. Vannak receptjeim, csak neki kellene egyszer ülnöm.
Köszönöm jól vagyok, most megyünk Pénteken a Papával egy 10 napos kiruccanásra a Mecsekbe.
Nagyon ránk fér a pihenés. Évek óta nem voltunk sehol !Örülök, hogy "találkoztunk" !
Szeretettel üdvözöllek: Anci

witch
witch / witch Thu, 2013-08-01 00:49

Kedves Anci!
A munka ugyan faraszto most, de telen orom a spejzben vegignezni!
Nekem tul kicsi a kertem, a kutya meg imad asni, de remelem
hamarosan nekem is lesz akkora hely ahol termeszthetek magunknak
finomsagokat.
Szep idot es kellemes pihenest kivanok a Mecseki nyaralashoz!
udv:witch

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sat, 2013-08-10 18:19

Kedves witch !
Igen, valóban fárasztó a kerti munka ebben a hőségben főleg !
Nem is tudok, csak korán reggel kertészkedni.
Valóban sok örömet is ad a kert, örülök, hogy neked is lesz részed benne.
Bizony sok minden bekerülhet a spájzba a kertből !
Már vissza jöttünk a Mecsekből, nagyon jó volt, csak hőség ne lett volna !
Üdv: Anci

witch
witch / witch Sun, 2013-08-11 17:04

Kedves Anci!
En mar annak is orultem amikor a bolti barackbol lekvart foztem, olyan
buszke voltam, hogy nemcsak a sutemenyt hanem a tolteleket is
sajat kezuleg keszitettem. A sajat termesu barack aztan hab lesz
a tortan!
A hosegben meg mindeg jobb nyaralni mint dolgozni. :))
udv:witch

csato
csato Tue, 2013-07-23 19:20

Hát jó.Akkor kaparni kell.De ettől én még nem fogom.
Én a klasszikust is csak annyit sózom amennyi kell neki és akkor nem kell kicsavarni.Mert én még azt sem fejtettem meg mire jó a lényeget kifacsarni.Láttam ezt a verziót sokaknál és mindig csodálkoztam is.Ahány ház annyi szokás.

marti48
Marti48 / marti48 Tue, 2013-07-23 21:50

Miert is kellene. A feltett receptek sok ötletet adnak, es mindenki eldöntheti, hogy felhasznalja-e ezeket, avagy nem. :)

Üdv.: Marti48

csato
csato Tue, 2013-07-23 18:02

Szia!
Miért szeded ki a magját?Simán ehető ha nem ló méretű uborkát veszel!Jé én ilyet még soha senkitől ilyet nem hallottam!üdv Csató

witch
witch / witch Tue, 2013-07-23 23:55

Haha, "lo meretu uborka", Te olyan jo fej vagy Csato! :)) Ugy tudom, hogy
a szervezetunk nem tudja megemeszteni, szoval csak megkonnyitettem
a munkajat. Meg ez a felhold alak is jobban tetszett, olyan kulonc lettem
semmi nem jo hagyomanyosan. :)) De egyet ertek Martival, sokszor
csak otletado egy recept.
udv:witch

csato
csato Wed, 2013-07-24 01:16

Hagy dolgozzon csak a szervezet!Az a dolga!Magos béltisztítás!:)
Tök jó amúgy a félholdad eredetileg sem volt gondom vele,de ha már uborka maradjon a magja.
És persze tökre egyet értek Mártival halál jó ötlet özön van itt.
De esküszöm egyetlen recept volt amit ha jól rémlik szóról szóra lenyúltam az a Te cukkini lepényed vagy felfújtad vagy mi Witch!Na azért ez nem laza 35000ezer recept után ugye?Üdv és jó éjt kidőlni látszom.Vagy ledőlni?????Ilyesmi.Szép álmokat !Üdv Csató

marti48
Marti48 / marti48 Tue, 2013-07-23 18:56

En is kikaparom a magokat, kiveve a klasszikus magyar uborkasalatat, ennel viszont -a szokasos modon- soban hagyom allni, es kicsavarom a levet. Az uborka a leirt modon szep ropogos marad, es nem ereszt levet. Üdv.: Marti