Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Skót tojás Dacota konyhájából

Skót tojás Dacota konyhájából
Skót tojás Dacota konyhájából
45 perc / előkészület: 25 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A skót tojás egy tökéletes buli vagy piknikdarab - hidegen és melegen is nagyon finom, és a két kedvenc magyar szendvicstölteléket, a fasírtot és a főtt tojást egyesíti!

hozzávalók / 4 adag

Sütőzsiradék

ajánlat

Zöldsalátát, mustárt, mártásokat kínálunk mellé. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sertéshúst sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, a mustárt és a Worchestershire szószt és a tojást. Összekeverjük.
  2. Közben a 8 tojásból 7 darabot tojást hideg vízbe tesszük, sózzuk, majd főzni kezdjük. Forrás után 4 percig főzzük, majd hideg vizes tálba tesszük. Ha átmelegedett a víz, akkor lecseréljük hidegre, míg a tojások ki nem hűlnek.
  3. Megpucoljuk a tojásokat, majd letöröljük, és lisztbe forgatjuk őket (így könnyebben tapad majd rá a hús).
  4. A tojásokat kézbe vesszük, majd bevonjuk a hússal. A legegyszerűbb ha kisebb adagokat teszünk rá, és szépen összedolgozzuk a masszát, hogy mindenhol fedje a tojást.
  5. A húsos tojásokat először lisztbe, majd a felvert tojásba kevert tejbe, végül a zsemlemorzsába forgatjuk. 1 órára hűtőbe tesszük.
  6. Ha letelt az idő, az olajat felforrósítjuk (érdemes egy mélyebb lábosban forralni az olajat, mert a golyók elég nagyok ). A skót tojásokat még egyszer kicsit átformáljuk, ha a hűtőben megnyomódtak volna, majd a forró olajba tesszük, és pár perc alatt aranyszínűre sütjük őket.
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 679
elküldve: 1
receptkönyvben: 41
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
537 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: farsang, buli receptek, szilveszter
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

scottish eggs

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

943
darált sertéshús 30 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
mustár 2 kk
worcestershire-szósz 1 ek
petrezselyem 1 csokor
tojás 8 db
zsemlemorzsa 150 g
finomliszt 200 g
tojás 2 db
tej 1 dl