Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Slanac

Slanac
Slanac
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Balkánról származó finom, foszlós péksütemény a reggeli mellé. Is.

hozzávalók / 4 adag

tészta

tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk.
  2. Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval.
  3. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, olajat, tejfölt.
  4. Alaposan összedolgozzuk, duplájára kelesztjük.
  5. Enyhén lisztezett munkalapra borítjuk, és 16 db egyenlő részre osztjuk. Kis gombócokra gömbölyítjük, és letakarva további 20 percet pihentetjük.
  6. A kis gombócokat ovális alakra nyújtjuk, és feltekerjük, kicsit megsodorjuk. Kb. 22 cm hosszú lesz. Miután az összeset kisodortuk, sütőpapírral leterített sütőlemezre rakjuk. 4-4 egymás mellé.
  7. A 4-4 darab sütés közben összesül, és kis csoportok alakulnak ki (ez a tészta jellegzetessége ). 200°C-ra előmelegített sütőben sütjük 15 percig, majd megöntözzük a sós-vizes-lisztes keverékkel. Tovább sütjük még 10 percig.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 8 676
elküldve: 1
receptkönyvben: 147
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

A konyha világa

Mióta szakács: 2015.03.17.
70 recept

receptjellemzők

konyha: horvát
mikor: mindig, reggeli
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: kifli
hasonló kategóriák: zsemle, édes leveles, burek, perec, hamburger-buci, briós, croissant, bagel, buci, pita

egyéb elnevezések

slanac, péksütemény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

637
tönkölybúza liszt 50 dkg
tej 2.5 dl
cukor 1 teáskanál
friss élesztő 2.5 dkg
2 kávéskanál
napraforgó olaj 0.5 dl
tejföl 10 dkg
víz 4 ek
tönkölybúza liszt 3 csapott ek
3 teáskanál