Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Smack saláta

Smack saláta
Smack saláta
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon kedves ismerősömnél ettem ezt a salátát először. Nem is gondoltam volna, hogy egy "műlevest" másképp is fel lehet használni:).

hozzávalók / 4 adag

  • 30 dkg csirkemell
  • 2 db kaliforniai paprika
  • 1 fej jégsaláta
  • pár ek natúr joghurt
  • 1 cs csirkehús ízesítésű Smack gyorsleves (nagyobb áruházakban kapható)
  • szárnyas fűszerkeverék

 


 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet apróra felkockázzuk, majd enyhén befűszerezzük és forró olajon szép pirosra pirítjuk.
  2. A paprikát szintén kis kockákra vágjuk, majd a salátát apró levelekre tépkedjük.
  3. Az egészet beleöntjük egy nagy tálba és belemorzsoljuk (főzés nélkül) a Smack levesben található tésztát is.
  4. A leveshez tartozó kis tasak tartalmat elkeverjük a joghurttal és ezt öntjük rá a salátára.
  5. Lezárt edényben a hűtőbe tesszük. Ajánlatos minimum fél nappal előtte elkészíteni,hogy a tészta jól megpuhuljon.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 37 754
elküldve: 1
receptkönyvben: 317
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Laura

Mióta szakács: 2009.07.14.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

blondevilke
Blondevilke / blondevilke Tue, 2011-02-01 23:28

Megcsináltam, de nekünk így nem ízlett.
De megcsináltam úgy, hogy megfőztem a tésztát a porral kevés vízben, h az összeset felszívja. És így elhagytam a natúr joghurtot. Így isteni lett.

Laura
Laura / Laura Sun, 2011-07-31 12:18

Szia blondevilke!

Kiprobálom majd ezt a változatott is legközelebb!Köszi a tippet!Bár nekem 1 napos "érlelés"után mindig megpuhul a teszta:)

Szép napot!

Lau

Laura
Laura / Laura Sat, 2009-10-03 23:53

Szia geooo!

Ebbol a salatabol sosem eleg:)En is keszitettem mar dupla mennyiseggel es kiserleteztem vele az aranyokat illetoen de szerintem ez a salata pont ettol jo,hogy nincsen elaztatva annyi ontettel.Orulok,hogy izlett es majd ha lesz ra alkalmad probald ki jegsalival, attol igazan ropogos:)
Tovabbi sok sikert!

geooo
geo / geooo Sat, 2009-10-03 15:14

Ma készítettem el ezt a salit, és mennyei lett!!!
Viszont egy picit módosítottam a recepten, ugyanis én szárnyas fűszerkeverék helyett grillfűszert használtam, majd kb. fél órát állni hagytam.
Jégsaláta híján pedig fejeset tettem bele.
Nálam ez az arány lett nyerő: 2db csirkesmack tészta hozzámorzsolva a fejessalihoz és a kaliforniai paprikához(1db piros, 1db sárga).
A szósz: 4doboz natúr joghurt két tasak "smack leves fűszerporral".
Majd hozzá a megpirított csirke, egy kis várakozás, és lehet is enni. Egyszerű, de nagyon finom saláta, különleges ízvilággal :-)