Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Smörgåstårta - svéd szendvicstorta

Smörgåstårta - svéd szendvicstorta
Smörgåstårta - svéd szendvicstorta
60 perc / előkészület: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ajánlani tudom egy nagy családi összejövetelre, szülinapra vagy karácsonyra, de esetleg húsvétra, tán még szilveszterre is, a lényeg, hogy meglegyen az ünnepi hangulat... De én persze van, hogy "unalmamban" nekiállok ezt megcsinálni egy szürke kis hétköznapra.. :)
Most nem volt még időm leírni a krumplisaláta receptjét, azt az igazi skandinávosat, emiatt szégyenemre azt kellet írni a receptbe, hogy boltit használjatok. Megígérem, hogy majd azt is közlöm mellé!
Titkok titka, hogy ez másnapra lesz a legeslegjobb, mert addigra összeérnek az ízek benne.
Azonkívül a története annyi, hogy ez egy tipikus svéd szendvicstorta :).
Azonkívül azért mondanám ezt nehéznek, mert ha nem vagy benne elég ügyes, az egész szét fog csúszni, esni, és darabjaira hullik, vagy a másik nagy katasztrófa kezdőknél, mikor az egész külső díszítés leolvad, vagy rosszabb esetben lefolyik róla.. :D

hozzávalók / 4 adag

A szendvicshez

A tálaláshoz

ajánlat

Üneppekre, mellé krumplisaláta, sonkatekercs, sajttekercs, juhtúrós gomba, ilyen tapas-szerűségek illenek hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Szabadítsuk meg a toast kenyereket a héjuktól, majd fektessünk le négyet egymás mellé egy tepsibe, és mindegyiket jól vajazzuk meg, erre az első rétegre kerülhet a kaviár.
  2. A kaviáros kenyerekre helyezzük rá az újabb négy "héjtalan" toast kenyeret, és ezeket is kenjük meg jól vajjal, és erre jöhet rá a krumplisaláta.
  3. Megint 4 kenyér, megint vaj, majd jöhet a tejföl vagy a kefír, amit egy kis tálkában összekeverünk a lecsurgattt tonhallal (ne legyen túl folyós!). Ezt is jó alaposan rákenjük a kenyerekre.
  4. Megint kenyér és vaj, majd jöhet még egy réteg krumplisaláta.
  5. Megint csak kenyér és vaj, majd ezt jól kenjük meg a dobozos krémsajttal.
  6. Erre jöhet az utolsó réteg kenyér, viszont erre már nem kerül vaj, hanem szépen az egész kenyértortát megkenjük jó vastagon a jól nyomható/kenhető puha sajttal.
  7. Ezután, hogy kész, minimum egy órára tegyük be a hűtőbe,  hogy nehogy lefolyjon a díszítésnél a krémsajt.
  8. Díszitsük főtt tojással, paradicsommal, uborkával, retekkel, de akár lehet még rákenni kaviárcsíkokat, vagy egy nagyobb kész fasírtot rátenni. (Én csak ajánlani tudom, hogy ezután is lefedve pihentessük a hűtőben, mert én ezt szigorúan hidegen szoktam tálalni! De ha megosztom a titkomat: másnapra lesz a legfinomabb!)
  9. Tálaljuk sonkás-tormás tekerccsel és krumplisalátával, meg minden hidegasztalos finomsággal :).

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 576
elküldve: 2
receptkönyvben: 42
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

JéHeléna

Mióta szakács: 2010.11.03.
23 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: cukormentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: nehéz
kategória: szendvics
szezon: tavasz
fogás: hideg előétel
konyha: skandináv
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

szendvicstorta, szülinapi sós torta, svéd sós torta krémsajttal és kaviárral

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

JéHeléna
JéHeléna / JéHeléna Sun, 2011-08-07 12:36

 Több féle ,eredeti, fajtája van.. ez is közé tartozik, de igaz igaz hogy a ,legősibb, fajtája "tengergyümölcseiből" van.

Kattis
Kattis Fri, 2011-08-05 16:14

  Az igazi szendvicstorta a tenger gyümölcseivel készül, krumplisaláta nincs a kenyerek között, hús se, még a tetején se, de ugyanúgy, mint a húsgombóc, rengeteg fajtája van. Szerintem önmagában csodás fogás. Egyetértek, hogy egy nap kell hozzá a hűtőben.

JéHeléna
JéHeléna / JéHeléna Mon, 2011-07-18 16:48

 ajj köszönöm :D
mellesleg így ettől a dicsérettől nagyobb erőm lett a hamburger csináláshoz ;D

villers
villers Sun, 2011-07-17 22:40

Hogy jobban megnéztem már rájöttem az egész alatt van... Csak én azt a fasírtszerű valamit néztem...

laraed
Edit / laraed Sun, 2011-07-17 22:42

Ez az igazi varázslat amikor nem látja az ember a fától az erdőt:))))))))))))))Nagyon guszta :)) Üdv Edit

1248
toast kenyér 500 g
margarin 25 dkg
tejföl 175 g
kaviár 100 g
burgonya 400 g
tonhalkonzerv 150 g
krémsajt 100 g
tömlős krémsajt 100 g
főtt tojás 2 db
paradicsom 4 db
uborka 10 dkg
retek 4 db