Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Snicker's szelet

Snicker's szelet
Snicker's szelet
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barátnőmnél ettem pár évvel ezelőtt valamelyik ünnepen, s azóta is kedvenc süti családunkban: nem csak ünnepnapokon :).

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

Akik szeretik a karamellt és a csokiféléket, feltétlen próbálják ki!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjét jó kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a darált diót, a lisztet, és a közepébe kis mélyedésben a sütőport, amit felhevítünk 1 kk ecettel (citromlével).
  2. Óvatosan összekeverjük, és kikent vagy papirral bélelt tepsibe osztjuk, hogy egyenletes legyen, majd megsütjük. (nálam ez 30-35 perc)
  3. Miután kész, kivesszük, és  langymelegen reszelünk rá 100 g fehér csokit.
  4. Felaprítjuk a diót, és 5-10 percet pirítjuk egy kisebb tepsiben.
  5. Elkészítjük a krémet, 6 tojassárgáját habosra kavarunk 5 ek cukorral (félre tesszük).
  6. A 8 ek cukrot megolvasztunk a platnin, (mikor olvadásnak indul, állandó kavarással segítjük a cukordarabok elolvadását), ekkor hozzákeverjük a margarint, FIGYELEM(!) a hirtelen felszabaduló gőzre, miután picit feljebb vesszük a tüzet, majd egyenletesen minden részében állandó kavarással megvárjuk, míg a margarint befogadja az olvadt cukor. (a tüzet úgy mérsékeljük, hogy ne égjen el a cukor és addig kavargatjuk, amíg minden darabka elolvadt)
  7. Ekkor hozzáadjuk a habos tojássárgáját, visszaállítjuk a tüzet, és ügyelünk, hogy csomómentes maradhasson. Csak pár percet főzzük együtt, enyhén sűrüsödni fog, amiután hozzákavarjuk a pergelt diót, s ezzel újra felfőzzük.
  8. Hűvös helyen kavargatjuk, 2-3 perc után elosztjuk egyenletesen a reszelt csokis tésztára, vigyázva, hogy a reszelt csoki ne csússzon el a helyéről. (ragadós és melegen lévő karamellkrém könnyen összecsomózza a reszelt fehér csokit)
  9. Pár perc múlva ráreszeljük a kakaós csokit is.
  10. Hűtőbe rakva kb. 40 perc múlva fogyasztható. Tapasztalatunk szerint mégis jobb a tésztájának, ha órákat is hűlhet, de ezt nem mindig birjuk ki.:)


 


  • sütési hőfok: 190°C
  • tepsi mérete: 35X25X6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 25 480
elküldve: 4
receptkönyvben: 550
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Yve

Mióta szakács: 2011.04.19.
30 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

snickers, karamellás-diós szelet, csokis-karamellás sütemény dióval

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lapp.sarolta
Saci / lapp.sarolta Thu, 2012-06-21 07:55

Kedves Yve!
Nagylányom ballagására készítettem el a sütid.Nagyon finom lett!Nagy sikert aratott!A receptet már többen el is kérték!A sütésnél nekem semmilyen problémám nem akadt.A recept érthető.Tökéletes!Köszönöm!!!

rolvisa
Olgis / rolvisa Sun, 2012-03-18 17:58

Imádom a karamellkrémet,mentve a recept!
Ha csomós marad a karamellkrén átszüröm, így biztosabb.Üdv, Olgis.

perika72
perika / perika72 Wed, 2011-06-08 18:45

Nekem a cukor nem lett teljesen csomómentes,amikor hozzáadtam a margarint.De elfogyott!

Yve
Yve / Yve Fri, 2011-06-10 06:17

Szia perika72! Orulok az orulokkel, igy most veled-neked. Ismeros erzesed es szinte megkivantam ujra a snickers izet, hiszen reg nem keszitettem (nalunk a reg, csak par honapot jelent).

A cukor elolvadasat ugy tapasztaltam ki, hogy erdemes bevarni MIELOTT hozzaadjuk a margarint, ugyanis maskent eleg kellemetlen erzes a finom ropogos dio kozt egy-egy eros cukordarabra is raharapni. Lehet neked jo aprok voltak es ezert nem zavart, minket nagyon elidegenitett, de mint irod, megis elfogyott nalunk is :-))) . Azota inkabb legkisebb langon, de bevarom, hogy igazi kremes-karamellassa valhasson.

UGYES vagy! S komolyan orulok, hogy ennyire izlett, minden jot neked(tek), szia Evy

Yve
Yve / Yve Fri, 2011-06-10 06:24

:-?? Tudja valaki, hogy lehet komolyan orulni? Nah, szoval javitva: komolyan irom, hogy orultem sikerednek (pirul) :-)

perika72
perika / perika72 Fri, 2011-06-10 17:12

Örülök,hogy örülsz!De az egészben az a legjobb,hogy szinte "kerestem" benne ezeket a cukordarabkákat!(nem sok volt)
Üdv:Erika

Yve
Yve / Yve Tue, 2011-06-28 10:12

:-)))))) Ez a lényeg!!! ...és az, hogy a te cukordarabjaid kevés és kicsi darabok voltak :-)))))

Yve
Yve / Yve Tue, 2011-05-03 14:55

Ismet koszonom es sok sikert kivanok nektek!

Nosalty.hu: en pedig nektek gratulalok, mert volt egy kulonleges het konyhamon, amikor Nosalty receptekbol keszultem naponta, penteken pedig mindenbol csak-csak Nosalty finomsagok keszultek!!! Oriasi szamomra ez az info es otlet forras. Koszonom en is!
Jo egeszseget mindenkinek!

NoSalty
Nosalty / NoSalty Fri, 2011-04-29 06:59

Kedves Yve!
Tiéd lett 2011. április 28. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

Yve
Yve / Yve Thu, 2011-04-28 14:43

Nagyon szápen köszönöm Éva-Anyóca a dicsérő szavakat...hát azt sajnálom, hogy nem kóstolhatod -innen- (pedig szivesen kinálnálak) :P, de kívánom, hogy hamarosan legyen benne részed!
Csak aztán vigyázzon az ember, hogy bírjon magán uralkodni :-))

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2011-04-28 10:51

Kedves Yve!

Jaj de guszta, azonnal elmentve:-)))
Kár, hogy nem lehet, egy szeletkét kivenni belőle:-)))
Köszönöm szépen, ügyes és nagyon fincsi édességet alkottál:-)))
Szép napot!
Éva-Anyóca

653
tojásfehérje 6 db
cukor 200 g
dió 200 g
finomliszt 3 púpozott ek
sütőpor 1 csomag
ecet 1 ek
tojássárgája 6 db
cukor 13 ek
margarin 250 g
dió 250 g
fehér csokoládé 100 g
csokoládé 100 g