Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Snickers-torta

Snickers-torta
Snickers-torta
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ismerős mutatta, és kissé eltérve az ő receptjétől sikerült kikísérletezni a tökéletes verziót. A tészta hasonlít a brownie-ra (egy kicsivel több csokit még elbír azért), a sós mogyi pedig isteni rajta (de cserélhető kesudióra is).

hozzávalók / 4 adag

A karamelles réteghez

A tésztához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük. Kibélelünk egy tortaformát jó alaposan, hogy az alján az illesztéseknél tutira ne folyjon ki a karamell. 
  2. A karamellhez a vajat, a barna cukrot, mézet összekeverjük és összeolvasztjuk, amikor már habosodik, jó. A sós mogyorót közben összeaprítjuk.
  3. A tortaforma aljába beleöntjük és elegyengetjük a karamellt, majd megszórjuk a mogyoróval. Ezután félretesszük hűlni, amíg készül a tészta. Célszerű teljesen hidegre hűteni, addig, amíg a karamellréteg már nem folyékony egyáltalán.
  4. A tésztához megolvasztjuk a csokit, félretesszük kihűlni. Külön tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, majd hozzászitáljuk a kakaóport.
  5. Az olajat és a cukrot összekeverjük (nem kell hozzá robotgép, elég sima fakanállal vagy habverővel), hozzáadjuk a tojásokat és a kihűlt csokit is. A lisztet és a joghurtot váltogatva keverjük bele, amíg sima nem lesz a tészta. 
  6. Rákanalazzuk a tésztát a karamellás-mogyorós rétegre, és vigyázunk, hogy a tészta ne nyomja szét a karamell-réteget (ha már eléggé kihűlt, nem fogja).
  7. Megsütjük a sütőben, nagyjából 35-40 perc kell neki 175 fokon légkeverésen. 
  8. Ha kész, hidegen pihentetjük, mielőtt óvatosan levesszük róla a tortaformát/sütőpapírt. Nem árt neki a pihenés, egy éjszakát is hűlhet, mielőtt tálaljuk.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 32 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 22 846
elküldve: 5
receptkönyvben: 228
elkészítve: 7/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsófi.M

Mióta szakács: 2011.11.03.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Szerelemtorta receptverseny
kategória: torta
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mogyorós-csokis torta, snickers ízű torta, csokitorta mogyorósan

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sizsofi
sizsofi Tue, 2015-04-14 15:38

Kíváncsi vagyok nagyon. A hűtőben várja a szeletelést már:)

csibejulcsi
csibejulcsi Fri, 2012-11-09 17:53

Szia,

nagyon nagyon finom a csokis tésztája. A karamelles mogyorós rész egy kicsit beleragadt a formába, de kis kézi rásegítéssel, sikerült visszahelyeznem a tortára:)

vodkavirag
vodkavirag Tue, 2012-04-03 16:41

Szia, nagyon érdekelne hogy mire szolgál itt a körbefóliázás és hogy kell ezt elképzelni...bevallom erről még nem hallottam...gondolom ezt kívűlről érted ugye...bár akkor hogy jön a képbe a sütőpapír? Kicsit összezavarodtam :) Köszönöm a választ előre is.

mzsofi
Zsófi.M / mzsofi Tue, 2012-04-03 17:36

Szia,
igen, nem teljesen egyértelmű (és javítani fogom). A fóliát én akkor szoktam a tortaforma köré tekerni, ha szétnyitható, hogy ne folyjon ki a karamell az alján (sajnos ez az esetek nagy részében megtörténik). A sütőpapír akkor jön a képbe, amikor nem szétnyithatós a tortaforma (szétnyithatósnál vajjal kenem ki). A sütőpapír ezen segít amúgy, mert ha elég nagy, akkor tényleg nem folyik ki belőle, de én meg szoktam erősíteni alufóliával, hogy ne égjen el a sütőben a megfolyt karamell.

1296
vaj 12 dkg
barna cukor 13 dkg
méz 2 ek
földimogyoró 15 dkg
étcsokoládé 10 dkg
finomliszt 15 dkg
sütőpor 1.5 tk
szódabikarbóna 0.5 tk
cukrozatlan kakaópor 4 dkg
napraforgó olaj 75 ml
cukor 15 dkg
tojás 2 db
joghurt 2.5 dl
0 ízlés szerint
vaj 1 ek