Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Snidlinges-tejfölös lepény

Snidlinges-tejfölös lepény
Snidlinges-tejfölös lepény
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a lángost, csak az nagyon olajos, így sokkal kevesebb van benne, és a feltét is tetszés szerint akár változtatható is.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Teszés szerint változtatható, hogy mit rakunk rá. Készülhet akár vegyes zölségekkel, vagy hússal is, mint a pizza. Csak fantázia kérdése a folytatás.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megfőzzük a krumplit, a levét leöntjük, hogy hűljön, de kelleni fog. 
  2. A krumplit megtörjük, és ha már csak langyos, beletesszük az edénybe a lisztet, közepébe csinálunk 1 mélyedést, és belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, és ráöntjük a krumpli levét. Lazán megkeverjük a mélyedésben, de csak épp a közepét, és hagyjuk, hogy az élesztő felfusson.
  3. Ha feljött az élesztő, hozzátesszük a sót, az olajat, és összedolgozzuk 1 fakanállal, nokedli keménységű tésztát kell hogy kapjunk. Ha szükséges, kevés langyos vizet adunk hozzá.
  4. Ezután hagyjuk a tésztát kelni, kb. fél óra elég neki, majd megkeverjük, és 36x36-os szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Pár csepp olajat teszünk rá, és így könnyebben elsimíthatjuk a tepsi teljes méretében.
  5. Megkenjük a tejföllel, meszórjuk snidlinggel, (mi jó sokkal szeretjük), és megszórjuk reszelt sajttal. Kb. 10 perc újrakelesztés után betoljuk közepesen forró sütőbe, és szép sárgára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 36x36x3 cm
  • elkészítettem: 1000 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 426
elküldve: 0
receptkönyvben: 84
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Ancsa1969

Mióta szakács: 2011.10.19.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: lángos
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tepsis lángos, kelt lepény snidlinggel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ancsa1969
Ancsa1969 / ancsa1969 Sun, 2011-11-06 22:35

Kedves Gabi!

Örülök hogy kipróbáltad és ízlett. Jó ötlet a szalonnás feltét:) Szerintem bármivel betakarható.Köszönöm a hozzászólásodat.

nemgabi
nemgabi / nemgabi Sun, 2011-11-06 15:48

Kedves Ancsa!
Kihasználva az őszi szünet utolsó ráérősebb napját gyorsan megsütöttem a családnak ezt a szimpatikusnak látszó lepényt. Nagyon ízlett mindenkinek! Bár a férjem az ilyen tésztafélékre mindig azt mondja: "Jó-jó de hol van belőle a hús?" Úgyhogy elhatároztam, hogy legközelebb teszek rá felkockázott szalonnát és lilahagymát is.

857
finomliszt 50 dkg
burgonya 2 db
élesztő 2 dkg
1 ek
napraforgó olaj 0.5 dl
cukor 0.5 ek
tejföl 375 g
sajt 10 dkg
snidling 1 ek