Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sóágyon sült csirke meggymártással, hajdinával

Sóágyon sült csirke meggymártással, hajdinával
Sóágyon sült csirke meggymártással, hajdinával
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkoromban gyakran szerepelt meggymártás és pirított gríz főtt hússal a menzán. Akkor nem szerettem. Mára már mindent megszerettem, amit akkor megutáltattak velem, mert rájöttem, hogy lehet ezeket az ételeket jól is elkészíteni. Ez egy egészségesebb változat, a hajdina nem éppen hagyományos köret, de isteni finom volt a csirkével és a mártással együtt. A sült csirke bőre pedig igazán ropogós lett.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tepsibe egyenletesen beleöntjük a sót, és a megmosott, darabolt csirkét bőrös felével felfelé szépen elrendezzük rajta. Ha egész csirkecombokat sütünk, hagyhatjuk egyben is.
  2. Hideg sütőbe tesszük, majd 180-200 fokon egy órán át sütjük. Félidőben kicsit átmozgatjuk őket, de megfordítani nem kell.
  3. Amíg sül a csirke, elkészítjük a hajdinát: fejenként 5 dkg hajdinát átmosunk, és 3-szoros mennyiségű vízben felteszünk főni, picit sózzuk. Amikor már puha, lefedjük fedővel, és félretesszük. Ekkor magába szívja a maradék nedvességet is.
  4. Jöhet a meggymártás: a meggybefőttet levével együtt lábosba öntjük, beletesszük a citromlevet, fűszereket, édesítőszert, és felforraljuk.
  5. A pudingport közben elkeverjük 2 dl tejjel, és besűrítjük vele a meggyet. Ízesítsük, ha még szükséges, illetve ha nagyon sűrű, akkor kevés vízzel még higíthatunk rajta.
  6. Ha minden készen van, akkor halmozzuk tányérra, és forrón tálaljuk.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20*30*6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 13 344
elküldve: 3
receptkönyvben: 159
elkészítve: 7/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

hús meggymártással, hajdina köret csirkével

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

orsikaa5
orsikaa5 Sun, 2017-10-29 14:50

Kedves Nyulas! Én most csak a meggymártást vettem alapul a receptből, de valami szuper! Ízre, állagra, már régóta "várok" egy jól bevált receptre, és most megtaláltam. Köszönöm! :)

bejja1978
bejja1978 Wed, 2016-11-30 13:20

Isteni finom recept, köszi, hogy feltetted! Kicsit féltem a sóágyon sütéstől, de eszméletlen finom lett így a csirke, és rém egyszerű így elkészíteni, semmi pepecs nincs vele. még 1x köszönöm :)

Amurath
Nyulas / Amurath Sun, 2011-02-27 20:34

Kedves Bejjababy, ha nem lett volna hajdina itthon, akkor második esélyes befutó nálam is a gersli lett volna! :-) Üdv, Zsuzsa

Bejjababy
SzekerBea / Bejjababy Fri, 2011-02-25 17:39

Nagyon jól néz ki. Elmentve. :))
Nálunk még a hajdina mellett a másik kedvenc a gersli (árpagyöngy).

650
csirke 1 kg
100 dkg
meggybefőtt 35 dkg
tej 2 dl
szegfűszeg 5 db
fahéj 1 tk
édesítőszer 3 db
vaníliás pudingpor 0.5 csomag
citromlé 3 csepp
hajdina 20 dkg
víz 0.5 dl