Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sóban sült csirkemell

Sóban sült csirkemell
Sóban sült csirkemell
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Többféle sóban sütési technika van, ez most az, amikor lisztet is keverünk a sóhoz. Ez kevésbé látványosan tálalható, hiszen nem törik, inkább vágni lehet, de talán könnyebben eltávolítható, és az eredmény ugyanolyan.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük, a csirke bőrét pedig felemeljük ujjainkkal, és elválasztjuk a mellétől.
  2. Belefektetjük az egész zöldfűszereket, kívülről és alulról megborsozzuk.
  3. A sót, a tojásfehérjéket és a lisztet összekeverjük, ezt is megborsozzuk, és kakukkfű leveleket is vághatunk bele.
  4. A mellet egy sütőedénybe tesszük, és körbetapasztjuk a sós masszával.
  5. A sütőben kb. 35 percig sütjük, majd onnan kivéve még 20 percet pihentetjük (nem hűl ki). A sókérget felvágva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 220°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 701
elküldve: 5
receptkönyvben: 155
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Coook

Mióta szakács: 2014.04.07.
73 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tojásból
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sókérges csirkemell, sókéregben sült csirke, lisztes sókéregben sült csirkemell

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

772
csirkemell (csontos) 50 dkg
50 dkg
tojásfehérje 4 db
finomliszt 20 dkg
zöldfűszer 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint