Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sódarral töltött krumplis bodag

Sódarral töltött krumplis bodag
Sódarral töltött krumplis bodag
90 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sódar tulajdonképpen füstölt lapocka vagy oldalas. A bodag pedig bármilyen régi, élesztő nélküli lepény - jelen esetben krumplival feldobva. Recept a Kossuthkifli című könyv után.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Lehet hozzá kis tejfölt kínálni. Elég masszív, nagyon jól megy sörhöz vagy borhoz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit megmossuk, bő sós vízben megfőzzük.
  2. A húst ledaráljuk, vagy késes aprítóban pépesítjük.
  3. Hozzáadjuk a mustárt és a tejfölt, jól kikeverjük. Sóval óvatosan, mert a hús sós lehet!
  4. Ha a krumpli kész, még forrón meghámozzuk, majd krumplinyomóval összetörjük.
  5. Hozzáadunk annyi lisztet, amennyivel puha, rugalmas tésztát tudunk gyúrni. Kb. 2 bögre, de inkább csak fokozatosan adjuk hozzá! Belekeverjük a cukrot, a vajat és a kb 2 ek tejszínt is.
  6. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, kb. fél centi vastagra, téglalap alakúra.
  7. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit. A tésztát kb. 1/3-ad, 2/3-as arányban elvágjuk. A nagyobb tésztát a tepsibe igazítjuk, és megkenjük a krémmel. Rátesszük a másik tésztát, és oldalt óvatosan permet hajtogatunk neki.
  8. Felvert tojással megkenjük a tetejét, és 180 fokon kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha szép aranybarna, és picit kopog.
  9. Felszeleteljük és tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 833
elküldve: 6
receptkönyvben: 376
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
537 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, szilveszter
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: lángos
maradék ételből: maradék húsból
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Krumplilángos főtt sonkával töltve, sonkás-tejfölös kenyérlángos

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mayja
Mayja Sat, 2017-04-15 23:14

tetszik a recept, köszönöm, hogy feltetted. ezeknél a tepsis dolgoknál én mindig nagyon hálás vagyok, ha azt is megírják, hogy mekkora tepsire elég a megadott mennyiség.

annoying
annoying / annoying Sun, 2016-03-20 21:27

Kedves Dacota!
Nagyon guszta ez az étel, egyedül a tésztában lévő cukor aggaszt, nem lesz édes a finom mustáros/tejfölös lapockához? Előre is köszi a választ. :)

nyitnikek
nyitnikek Wed, 2017-02-01 21:11

Bocs, kaptál rá választ, ez engem is izgat, mert szeretném elkészíteni.

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Thu, 2017-02-02 13:10

Sziasztok!
Anno valamiért lemaradt a kérdés, bocsi. 1 ek cukor van benne összesen, ettől becsszó semmi édes íze nem lesz :)
Jó főzőcskézést!
Üdv,
Nóra

710
burgonya 3 db
finomliszt 2 bögre
vaj 2 ek
habtejszín 10 ml
cukor 1 ek
füstölt lapocka 20 dkg
tejföl 4 dl
mustár 1 ek
tojás 1 db