Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sokzöldséges-soksajtos egybensült

Sokzöldséges-soksajtos egybensült
Sokzöldséges-soksajtos egybensült
80 perc / előkészület: 40 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hűtőben talált hozzávalókból dobtam össze a random-ebédet, és nagyon jól sikerült! :)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darált húst olajban kisütjük, sózzuk, borsozzuk.
  2. A vargányát, ha szárított, beáztatjuk, lereszeljük a sajtokat.
  3. A tejet és a tejfölt összekeverjük, egy-két kiskanálnyi vegetával ízesítjük.
  4. A zsemlemorzsát kevés olajon aranybarnára pirítjuk.
  5. A zöldségeket megpucoljuk, és apró kockákra szeleteljük.
  6. A póréhagyma egyik felét kicsit megpirítjuk a baconnel, másik felét a vargányával és a zöldségekkel rottyantjuk össze. Ha kész, összekeverjük a darált hússal.
  7. Sütőpapírral kibélelt őzgerinc formába (vagy más hosszúkás sütőformába) rétegezve beletesszük: az aljába a pirított zsemlemorzsa kerül, majd húsos keverék – sajtok – húsos keverék – sajtok – a tetejére pedig a tejfölös keverék.
  8. Alufóliát teszünk a tetejére, hogy ne égjen meg, és előmelegített sütőbe tesszük 30-40 percre, közepes fokozaton.
  9. Fasírozotthoz hasonló ízvilága miatt rizsköret és krumpli is illik hozzá. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 340
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

ngbriell

Mióta szakács: 2014.10.19.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zöldséges-sajtos vagdalt, zöldséges-gombás egybesült, vargánya gombás-zöldséges vagdalt

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gazcsi
gazcsi Fri, 2014-10-24 12:41

Csiperkével meg lehet-e csinálni és hogy kerül bele nyersen vagy dinsztelve?
Üdv, gazcsi

901
darált sertéshús 500 g
napraforgó olaj 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vargánya gomba 300 g
trappista sajt 100 g
mozzarella 125 g
tej 0.5 dl
tejföl 4 dl
ételízesítő 2 kávéskanál
zsemlemorzsa 100 g
piros kaliforniai paprika 1 db
paradicsom 1 db
póréhagyma 1 db
lila hagyma 1 db
bacon 200 g