Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sókéregben sült pisztráng

Sókéregben sült pisztráng
Sókéregben sült pisztráng
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon ízletes halétel. Én főtt burgonyával és citrommártással tálaltam: http://www.nosalty.hu/recept/citrommartas

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pisztrángot megmossuk, szárazra töröljük. A pisztrángokat belül, citromlével és borssal fűszerezzük. A hasüregükbe beleteszünk 1-2 szelet citromszeletet és egy-egy ág kaprot.
  2. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, majd elkeverjük a sóval.
  3. A sónak a felét egy tepsibe két téglalap alakra (valamivel szélesebb és hosszabb, mint a pisztrángok) osztjuk. A pisztrángokat egy-egy sóágyra rakjuk, és mindegyiket külön-külön a maradék sóval befedjük. A sót jól rányomkodjuk.
  4. A tepsit előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük. A sót óvatosan lefejtjük a halakról, és a halakat kiemeljük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 17 877
elküldve: 4
receptkönyvben: 93
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pisztráng sókéregben sütve, sült pisztráng

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

220
pisztráng 40 dkg
100 dkg
tojásfehérje 3 db
citromlé 1 ek
bors 0 ízlés szerint
citrom 0.5 db
kapor 2 szál