Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sokhagymás csirkemell

Sokhagymás csirkemell
Sokhagymás csirkemell
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Úgy vagyok a hagymával, mint Gombóc Artúr a csokival.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ki lehet próbálni bármilyen más hagymával is, pl. póré-, lila-, salátahagyma stb.
Elég szaftos, úgyhogy krumplipüré és társai illenek hozzá. Salátából uborkasaláta, csemegeuborka, cékla, esetleg almapaprika vagy káposzasaláta.
Olasz rizlingből készült hosszúlépést ittam volna hozzá, ha lett volna itthon - de lehet, hogy csak a nagy meleg miatt kívánatam. :-)
Utána ne felejtsünk fogat mosni és rágózni, mert nem egy "randi étel"...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mellet megmossuk, megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, és befűszerezzük a fehérborssal és az oregánóval. Félretesszük.
  2. A hagymákat megtisztítjuk. A vöröshagymát és az újhagymát karikákra vágjuk.
  3. Kevés olajat öntünk egy hőálló tálba, majd lerakjuk a vöröshagymakarikákat, amiket aztán beterítünk az újhagymakarikák felével.
  4. A húst besózzuk, a hagymaágyra fektetjük, az újhagymakarikák másik felével befedjük.
  5. A fejfölt és a tejszínt összekeverjük, hozzányomjuk a fokhagymát.
  6. A tejszínes szószt egyenletesen a húsra öntjük, kicsit meg is mozgathatjuk a tálat, hogy szépen elterüljön.
  7. Befedjük mozzarellával.
  8. Előmelegített sütőben lefedve, 30 percig sütjük, majd levesszük a fedőt, és maximumon 10 perc alatt rápirítjuk a sajtot.

  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 40 175
elküldve: 32
receptkönyvben: 1 006
elkészítve: 35/53
Facebookon megjelent: 1

szakács

szépróza

Mióta szakács: 2010.08.10.
96 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

hagymás hús, csirkemell hagymás-tejszínes szószban

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szaboadel
szaboadel Tue, 2011-08-30 17:08

Kedves "szépróza"!
Osztom a véleményed, a hagymával kapcsolatban (Kabos Gyula filmje jutott eszembe-"hagymát
is hagymával eszem"-)nagyon jónak találom a recepted, feltétlen ki fogom próbálni.
Üdv.szép napot:Adél

szépróza
szépróza / szépróza Tue, 2011-08-30 18:54

Kedves Adél,

örülök, hogy elnyerte a tetszésed a recept. bízom benne, hogy nem fogsz csalódni :-)

szép napot neked is :-)

z1
z1 / z1 Mon, 2011-08-29 15:45

Szia Szépróza!
Az italozás komoly, felelősségteljes dolog.
Tessék rákészülni!
A kajához csak egy gondolat.
Pirítsd előtte körbe a csirkemellet.
Amúgy jól néz ki.
Gondolom finom is volt.
Ez általában ok, okozat. ( nálam )
...mi az ott hátul?
Maradék?
Kérem:)
Z.

szépróza
szépróza / szépróza Mon, 2011-08-29 16:47

szia Z,

igen, én is gondoltam rá, hogy meg kell próbálnom úgy is, hogy előpirítom a husit. legközelebb meg is lépem a dolgot. de így (is) nagyon finom volt.
mostanra sajna a maradék is elfogyott, de nem egy olyan bonyolult étek, h ne tudnád pikk-pakk rekonstruálni :-) (amúgy esztétikai meggondolásból helyeztem a háttérbe)

köszönöm az elismerést :-)

460
csirkemell filé 40 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
újhagyma 5 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
tejföl 175 g
főzőtejszín 2 dl
mozzarella 20 dkg
fehér bors 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek