Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sokmagos-burgonyás rozskenyér

Sokmagos-burgonyás rozskenyér
Sokmagos-burgonyás rozskenyér
55 perc / előkészület: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, jó sötét kenyér lesz belőle, mert a hatmagtöretes rozsliszt egyébként is sötét, valamint, amint a neve is mutatja, hatféle gabona tört darabjai találhatók benne, ami csak még finomabbá és egészségesebbé teszi ezt a kenyeret.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A magok a tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos tejhez hozzákeverjük a mézet, és ezen felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A főtt burgonyát finom lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk az elkészült kovászhoz, majd az olajat, joghurtot, a magokat, végül a liszteket is hozzákeverjük, és rugalmas tésztává dagasztjuk. (Törekedjünk rá, hogy kicsit keményebb legyen a tészta, mert a krumpli úgyis lágyítan fog rajta). Kb. egy órát kelesztjük langyos helyen letakart edényben.
  3. Ha megkelt, deszkán kissé átgyúrjuk, és kivajazott sütőformába tesszük, még 20 percet kelesztjük. 
  4. Tetejét megkenjük vízzel, rászórjuk a rozspelyhet és a tökmagot, bevagdaljuk tetszés szerint.
  5. Előmelegített sütöben megsütjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 223
elküldve: 1
receptkönyvben: 58
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

magos rozskenyér, rozspelyhes-magos kenyér, joghurtos rozskenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

495
kenyérliszt BL80 30 dkg
rozsliszt 5 dkg
rozsliszt 10 dkg
burgonya 15 dkg
tej 1 dl
joghurt 2 dl
olívaolaj 2 ek
méz 1 teáskanál
1 tk
élesztő 2 dkg
napraforgómag 3 ek
tökmag 5 ek
lenmag 3 ek
szezámmag 3 ek
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
tökmag 4 ek
rozspehely 4 ek