Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sokmagvas energiakenyér

Sokmagvas energiakenyér
Sokmagvas energiakenyér
ráérős recept | szponzorált tartalom
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a kenyér szinte csak magokból áll, glutén- és élesztőmentes, illetve nem tartalmaz tejterméket sem. Kívül ropogós, belül tömör és szaftos, a magoknak köszönhetően pedig tele van egészséges és tápláló olajokkal. Kitűnő energiaforrás, tojással, avokádóval vagy túróval fogyasztva reggelire vagy edzés utánra, legfőképp testépítőknek ajánljuk.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Érdemes minden hozzávalót kimérni, hogy mind kéznél legyen.
  2. A mandulát, hajdinát, kölest, napraforgó- és tökmagot összekeverjük. 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni.
  3. Egy nagyobb keverőtálba öntjük a tojásokat, olajat, mézet és vizet. Mehet hozzá a többi magféle és a ledarált zab, majd a végén a só és a szódabikarbóna. Jó alaposan összekeverjük. Masszív, tömény állagú tésztát kapunk.
  4. Sütőpapírral kibélelt, kenyérsütő formába (őzgerincbe is jó) egyengetjük a masszát, és 180°C fokos sütőben, légkeverésen legalább egy órát sütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, fedjük le alufóliával. A sütés felénél fordítsunk egyet a formán.
  5. Miután megsült, hagyjuk kihűlni a formában hagyva.
  6. Tálaljuk tojással, avokádóval vagy túróval és friss zöldségekkel. Fogyasszuk reggelire vagy edzés után, mert kitűnő energiaforrás.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 19
össznézettség: 3 608
elküldve: 1
receptkönyvben: 31
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Decathlon

Mióta szakács: 2020.07.01.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

magos kenyér

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

643
napraforgómag 100 g
tökmag 100 g
mandulapehely 100 g
lenmag 30 g
szezámmag 30 g
chiamag 20 g
köles 80 g
hajdina 80 g
tojás 3 db
víz 2 dl
méz 1 ek
olívaolaj 0.5 dl
zabpehely 150 g
1 teáskanál
szódabikarbóna 1 teáskanál