Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sokmagvas fasírt

Sokmagvas fasírt
Sokmagvas fasírt
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig is vonzottak az újdonságok, a "mindent bele" ételek.

Egy alkalommal ismerősömnél én próbáltam meg ebédet varázsolni, az ő kamrájának kincseiből.

Az eredmény nem lehetett rossz, mert perceken belül elfogyott.:-)

hozzávalók / 4 adag

  • 1/2 kg darált hús (vagy annak megfelelő szójagranulátum)
  • 2-2 ek len-, szezám- és napraforgómag
  • fűszerek: só, bors, majorána, őrölt kömény (esetleg sült hús fűszerkeverék)
  • 1 egész tojás
  • a sütéshez olaj

ajánlat

A hagyományos köreteken kívül (rizs, burgonya) adható még kölessel, hajdinával vagy csak egyszerűen saláta mellé (a fotón hajdinával és párolt vörös káposztával tálalva látható).

Figyelem!! A hajdina köret őrölt formában történő felhasználás esetén -egyéni érzékenységtől függően- erősen allergizálható lehet!!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A magokat egy tálba szórjuk, és a darált húst hozzákeverjük.
  2. Ízlés szerint fűszerezzük.
  3. Legvégén belekeverjük a tojást.
  4. Gombócokat formázunk, kissé kilapítjuk őket, és forró olajban készre sütjük.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 113
elküldve: 1
receptkönyvben: 31
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Anya31

Mióta szakács: 2013.03.06.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

magos fasírt, húspogácsa magokkal, sokmagos húsgolyó

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!