Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sokmagvas pogácsa

Sokmagvas pogácsa
Sokmagvas pogácsa
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy kedvencem: Dorka Pihe-puha sajtos pogácsája. Ez volt az alap. A cél pedig az, hogy úgy átvariáljam, hogy minél egészségesebb legyen. Erre most nem került sajt, de azzal is nagyon finom. A  margarin és a liszt " leváltása " egy másabb ízvilágot hoz létre. Nem olyan "pihe-puha", inkább omlós, de a legkritikusabb tesztelőm - a lányom - is jócskán evett belőle.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat ebben a sorrendben a kenyérsütőgép táljába tesszük, és dagasztóprogramon elindítjuk a gépet. (Ha nem géppel dagasztjuk, akkor kevés tejjel felfuttatjuk az élesztőt, majd jó alaposan összedolgozzuk a tésztát. Duplájára kelesztjük.)
  2. A megkelt tésztát gyúródeszkán jó alaposan átgyúrjuk, többször nyújtjuk-hajtogatjuk.
  3. Az utolsó nyújtás után kiszaggatjuk, majd kivajazott tepsibe rakjuk. (Szaggatás előtt ízlés szerint meg lehet kenni tojással, ill. megszórni reszelt sajttal is.)
  4. Kb. 10-15 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 567
elküldve: 2
receptkönyvben: 23
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Virág76

Mióta szakács: 2012.01.03.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

magos pogácsa, pogácsa zabpehelylisztből magvakkal, tejfölös magvas pogácsa

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

560
tejföl 175 g
tojás 3 db
vaj 25 dkg
finomliszt 25 dkg
graham-liszt 25 dkg
4 tk
cukor 2 teáskanál
napraforgómag 1.5 ek
tökmag 1.5 ek
szezámmag 1.5 ek
instant élesztő 2 tasak
vaj 1 ek