Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sokmagvas ropogós

Sokmagvas ropogós
Sokmagvas ropogós
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kedves barátnőm hozta egyszer vendégségbe ezt a süteményt. Nagyon hamar elfogyott, a tányérról az utolsó morzsákat is gondosan eltüntettük.
Rögtön elkértem tőle a recepjét, akkor mesélte, hogy ezt ő is kapta egy ismerősétől, aki szintén kapta valakitől...

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Lehet még napraforgómaggal és tökmaggal is próbálkozni, a lényeg, hogy fél kiló liszthez fél kiló magot adjunk.
Sokáig eláll, egyszer jól eltettem dobozban egy adagot, 1 hét múlva találtam meg, és ugyan olyan finom volt. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kitesszük a vajat melegedni. Közben a mogyorót felaprítjuk.
  2. A lisztet, a sót, a sütőport és a magokat összekeverjük.
  3. Hozzáadjuk a vajat, az olajat, a tejfölt és a sört, majd jól összegyúrjuk. A sört óvatosan adagoljuk, nehogy túl híg legyen a tészta.
  4. Kb. fél cm vékonyra kinyújtjuk, tetszőleges formákra felvágjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Sütés közben csak egy picit nőnek, rakjhatjuk közel egymás mellé őket. Fontos, hogy teljesen átsüljön, ezért feltétlenül végezzünk kóstolási próbát. :) (Nekem 4 nagytepsi lett ebből az adagból.)

  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 30x35 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 27 862
elküldve: 8
receptkönyvben: 297
elkészítve: 13/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Nellix

Mióta szakács: 2011.04.21.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: sörös receptek
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sörös tésztából készült magos rudacskák, sokmagvas rudak

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Jucmok
Jucmok Thu, 2013-05-16 19:59

Hallo,
én már 3x-4x elkészítettem, és mindannyiszor nagyon finomra sikerült! :)
Teljes kiőrlésű lisztet használok, mikor épp milyen van itthon.
A mogyoró helyett napraforgómagot szoktam használni, illetve a lenmagot és a szezámmagot némi pirítás után icipicit aprítom a géppel.
Biztos vagyok benne, hogy még rengetegszer fogjuk ezt a fajta finomságot ropogtatni!
Köszönet a receptért,
Jucmok

Aninna
Aninna Thu, 2013-05-16 19:29

Nagyon finom ez a kis sósika,viszont nagy csalódás volt számomra,mert ez nem ropogós hanem omlós....legalább is az enyém olyan lett.A kimondott ropogósokat szeretjük,de hát nem kritizálni akarom.Ize kárpótol.

evita76
evita76 Mon, 2012-12-31 18:48

Sziasztok! nagyon fini lett szilveszterre készítettem,de már az éjfélt nem éri meg még egy tepsi bent van ,de ami megsült már el is fogyott,én is szotyit tettem mogyi helyett,a lenmagot kicsit daráltam,a sört viszont kihagytam egy pici pezsgőt kapott a tészta ;) B.U.É.K.

balazs.reka
balazs.reka Fri, 2012-11-09 19:51

Szia Nellix!
Ma megsütöttem, most sül az utolsó tepsivel :-)! Ez nagyon finom, holnapra készítem a munkahelyemre viszem, remélem nekik is nagyon ízleni fog. Majd beszámolok, hogy hogy fogadták. Nagyon jó recept, köszönet érte.
Réka

balazs.reka
balazs.reka Sun, 2012-11-11 09:34

Szia!
Jelentem a recept továbbadva 3 embernek. Nagyon ízlett nekik. Legközelebb is elkészítem. Még egyszer köszönet a receptért!!!!!!!!
Réka

szilvi76
Szilvi6 / szilvi76 Tue, 2012-05-08 14:28

Kedves Nellix, azóta többször is elkészítettem és mindenki dicséri, továbbadtam a receptedet több embernek is :-)
Szóval még egyszer köszönet érte!

szilvi76
Szilvi6 / szilvi76 Mon, 2012-03-05 15:23

Sziasztok, én is megsütöttem a hétvégén, nagyon nagyon fincsi, egészséges.. és nem kell erőlködni a wc-n :-) Hatása felér az aszalt szilvával :-)
Máskor is megcsinálom, köszönet érte!!

krimo
krimo Thu, 2012-02-23 11:41

Fele mennyiséget csináltam, a liszt nagy részét rozsliszttel helyettesítettem. A magokból a mogyorót kihagytam, helyette: szotyi, tökmag. Elég undin nézett ki a nedves része, mikor felöntöttem sörrel az olajat, margarint, meg a tejfölt. Elég nedves lett ezért még egy kis sajtot is reszeltem bele. De a végeredmény: Isteni finom!!!! El kell dugnom, mert ha egyszerre befaljuk az egész család pattanásos lesz :)

krimo
krimo Tue, 2012-02-21 16:09

Pont valami ilyenre vágytam. El fogom készíteni, nagyon jól hangzik!

szuszi
Jolán / szuszi Wed, 2011-09-21 17:12

Hát megsütöttem!! Nagyon nem volt egyszerű nyújtani a sok magtól. Rendkívül törékeny a tésztája, így ne is nagyon kísérletezzetek szép tésztaszélekre.
Szerintem jót tett a magoknak a pirítás, és én még csempésztem a "tésztába" egy kk. fokhagymagranulátomot is.
Egyébként nagyon-nagyon fincsi.
Mégegyszer köszi :-))
Jolán

szuszi
Jolán / szuszi Wed, 2011-09-21 14:05

Adrien !
Azt nem írtad, hogy ha pirítjuk a lenmagot, akkor kiugrik a fazékból :-))) Elkezdtem pirítani és fedőt kellett rátenni, mert elkezdett pattogni, mint a pattogatott kukorica :-)) Az illata valóban csodás! Nnna akkor még megpirítom a szezámmagot és a hántolt napraforgót is!!!!
Szerintem nagggyon jó kis ropogtatnivaló lesz ma :-)))
üdv Jolán

Nellix
Nellix / Nellix Wed, 2011-09-21 14:29

Kedves Szuszi!
A pirításon én is elgondolkoztam, de végül lustaságból elvetettem az ötletet. Kérlek írd meg hogy sikerült! Kíváncsian várom.
Köszönöm: Nellix

Adrien
Adrien Wed, 2011-09-21 10:48

Sziasztok!
Szuszi!
A lenmag tök jó "találmány". Annak idején én úgy tanultam, hogy pirítva fogyasszam, kissé megtörve a burkot. Tehát én enyhe pirítás után (csodás illata lesz) mozsárba tettem, és kissé megpüföltem. Természetesen a szemek többsége egészben maradt. Nagyon jótékony hatással van a belek állapotára...

Bató Edit
Bató Edit Tue, 2011-09-20 11:17

Kedves Nellix!
Ez nagyon jól néz ki, meg is fogom sütni.
Üdv.Edit

szuszi
Jolán / szuszi Tue, 2011-09-20 08:14

Nagyon guszta kis ropogtatnivaló!
Van lenmagom, nézegettem a neten mit is készíthetnék belőle. Azt láttam, hogy tulajdonképpen le darálni, mert nehezen emészthető, de gondolom ez a mennyiség még nem sok.
Minél előbb elkészítem. Köszönjük a receptet :-)
üdv Jolán

Nellix
Nellix / Nellix Tue, 2011-09-20 10:15

Szia!
Nem kell ledarálni, emésztési probléma nem volt belőle :)
Nellix

981
lenmag 15 dkg
szezámmag 20 dkg
földimogyoró 15 dkg
finomliszt 50 dkg
vaj 10 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
sütőpor 0.5 csomag
1 ek
sör 2 dl
tejföl 2 ek