Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sokmagvas tönköly rozspogácsa

Sokmagvas tönköly rozspogácsa
Sokmagvas tönköly rozspogácsa
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom és könnyű állagú magos pogácsa... reggelire, uzsonnára, piknikre... vagy bűnmentes nassolásra. ;)

hozzávalók / 8 adag

tészta

tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A por élesztőt futtassuk fel a langyos, cukros tejben.
  2. A következő lépés, hogy előkészítjük a száraz hozzávalókat is. A liszteket összekeverjük a sütőporral (természetesen itt nincs értelme szitálni, habár a kelt tésztáknál szinte kötelező lenne, de itt szeretnénk a finom rostokat megtartani, ezért kihagyjuk). Hozzáadjuk a sót és a fűszereket.
  3. A hideg margarint kis kockákra vágjuk, és hozzádolgozzuk a liszthez (morzsát készítünk).
  4. Ezután mehet hozzá a reszelt sajt, a tojássárgája, az élesztős tej, legvégül pedig a tejföl.
  5. A tésztát szépen kidolgozzuk, és egy fél órácskát pihentetjük, hogy a kelési folyamat beinduljon. Én ezután a hűtőbe raktam, és „altattam” egy éjszakát.
  6. Másnap reggel kivesszük a tésztát, és szobahőmérsékleten hagyjuk feléledni kb. fél óra alatt (NE IJEDJÜNK MEG, A TÉSZTA NEM FOG MEGKELNI, MEGNŐNI, de így is jó lesz, mert ezt majd a sütőben teszi meg).
  7. Ezután átgyúrjuk, és pizzavágókés segítségével kockákat formázunk belőle. Megkenjük a maradék tojásfehérjével, és megszórjuk az előzetesen már illatosra pirított magkeverékkel.
  8. Újabb 15-20 percet pihentetjük, majd előmelegített, 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 944
elküldve: 1
receptkönyvben: 107
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

medea

Mióta szakács: 2014.04.03.
134 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
kategória: pogácsa
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

rozsos magos pogácsa, magos rozspogácsa, magos tönkölypogácsa, pirított magos pogácsa

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

330
tej 0.8 dl
cukor 1 teáskanál
instant élesztő 0.5 tasak
rozsliszt 10 dkg
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 20 dkg
2 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
oregánó 1 teáskanál
sütőpor 1 késhegynyi
margarin 13 dkg
tojássárgája 1 db
sajt 8 dkg
tejföl 100 g
tojásfehérje 1 db
napraforgómag 5 g