Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Soksajtos gnocchi

Soksajtos gnocchi
Soksajtos gnocchi
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretek otthon gnocchit készíteni.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit héjában megfőzzük, még forrón megpucoljuk. Krumplinyomóval összetörjük, hozzáadunk 200 g lisztet, sót és 1 tojást, összegyúrjuk. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy már éppen ne ragadjon a tészta.
  2. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  3. Nagy fazékban felteszünk enyhén sós vizet forrni. A gnocchi tésztáját négy részre osztjuk, rudakat sodrunk belőlük, amiket felvágunk kis gombócokra, ujjaink között megsodorjuk (ha nehezen boldogulunk, közben lisztezzük a kezünket és a sodródeszkát). Ha végeztünk egy rúddal, mehetnek a lobogó, forró vízbe a gnocchik, közben haladunk tovább a többi rúddal.
  4. Ha az első adag feljött a víz felszínére, szűrőkanállal leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük, és kivajazott tűzálló tálba tesszük. Így járunk el a többi adaggal is.
  5. A sajtokat lereszeljük, rétegenként megszórjuk a gnocchit ementáli sajttal. A tetejére jön a maradék ementáli és a mozzarella. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, borsot őrlünk rá, és elosztjuk a tetején a vajdarabkákat.
  6. Forró sütőben 10 percig sütjük, épp hogy megolvadjon a sajt a tetején.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 5 884
elküldve: 0
receptkönyvben: 115
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Panno

Mióta szakács: 2011.12.22.
61 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sajtos gnocchi, csőben sült krumplinudli

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

548
burgonya 1.2 kg
finomliszt 300 g
tojás 1 db
1 kávéskanál
mozzarella 10 dkg
ementáli sajt 20 dkg
vaj 5 dkg
fekete bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0.5 csokor