Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sokszínű bagel

Sokszínű bagel
Sokszínű bagel
48 perc / előkészület: 30 perc főzés: 3 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon megkívántuk a bagelt, de még soha nem készítettünk eddig. Úgy gondoltuk, hogy egy egyszerű receptet használunk, és rögtön dupla adagot, és többfélét is készítünk. A cukros díszes változat a kisfiam által készült, és megmondom szebb lett, mint a többi, mert az olvadt cukor szép, fényes, színes külsőt kölcsönzött neki. Következőnek több készül belőle, de mindegyik finom lett. Csak a képzelet szab határt, hogy milyen külsőt kölcsönzünk neki. Mind édesen, mind sósan el lehet készíteni. 

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A főzővízhez

  • 2 l víz (edénytől függ)
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 kávéskanál

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat, kézzel vagy gépben. Miután összeállt szépen letakarjuk, és 60 percet állni hagyjuk.
  2. Ha szépen megkelt kivesszük, és 16 egyenlő részre osztjuk. Egy adag kb. 100 g, mert kell, hogy szép nagy legyen.
  3. A kis tésztadarabokat lisztezett deszkán egyenletes gombócokra sodorjuk, majd tepsibe tesszük, lefedjük, és 30 percet állni hagyjuk. Nem tovább, mert túlságosan megkel, és nem fog sikerülni a főzés.
  4. Eközben egy nagy serpenyőben vagy lábasban vizet forralunk, a sóval és cukorral (én wok-ot használtam). Nem kell, hogy forrjon, csak gyöngyözzön a víz.
  5. Ha eltelt a 30 perc, kialakítjuk a bageleket. Minden buci közepébe 2 ujjnyi lyukat fúrunk. (Interneten kis segítség található az újoncoknak.) Ha készen vannak, óvatosan 5-6 db-ot a gyöngyöző vízbe eresztünk. Mindkét oldalán 90 mp-ig főzzük, majd rácsra tesszük lecsöpögni.
  6. Kb. fél perc után felvesszük őket, az alját lisztbe mártjuk, a tetejét a kívánt magokba, és a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.  
  7. 220 fokon 15 percig sütjük a sütő közepén.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 598
elküldve: 1
receptkönyvben: 71
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: 1

szakács

pritta

Mióta szakács: 2011.10.16.
8 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: bagel
hasonló kategóriák: perec, kifli, croissant, burek, zsemle, buci, briós, édes leveles, pita, hamburger-buci

egyéb elnevezések

bagel, péksütemény, reggeli, magos bagel, színes cukros bagel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

iby meszarosova
iby meszarosova Sat, 2013-10-26 09:35

valahogyan nem értem jól a hozzá valókat...tényleg csak 10 dkg = 100 gram liszt és 600ml víz?
nem tudom akkor elképzelni a tésztá. nem tévedés?
koszonom a választ.

953
finomliszt 100 dkg
élesztő 5 dkg
cukor 32 g
víz 600 ml
14 g
víz 2 l
cukor 1 teáskanál
1 kávéskanál
szezámmag 5 ek
napraforgómag 5 ek
mák 1 dkg
színes cukorka 5 ek
finomliszt 2 csapott ek