Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Soktejfölös rakott kel Diakától

Soktejfölös rakott kel Diakától
Soktejfölös rakott kel Diakától
80 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk a rakott dolgok nagyon sok tejföllel járnak :)

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Azért kell szűrőkanállal szedni a húst, mert a sok tejföltől így is elég szaftos lesz az ételünk :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposzták torzsáját kivágjuk, és sós, lobogó vízben félig megfőzzük. (Én úgy szoktam, hogy ahogy válik le a levél a káposztáról, úgy veszem ki folyamatosan, de akár egyesével is meg lehet főzni.)
  2. Közben a darált húsból csinálunk egy ízes pörköltet. A kókuszzsíron megpirítjuk a kockára vágott hagymát, hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a fűszereket, pirospaprikát, sót és az ételízesítőt. Felöntjük kb. 2 dl vízzel, és fél óra alatt közepes lángon, fedő alatt megfőzzük.
  3. A kókuszzsíron a rizst fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük 8 dl vízzel, és ízesítjük a leveskockával és egy kanál sóval. Alacsony lángon addig pároljuk, míg a víz el nem tűnik.
  4. Ha minden kész, jöhet a "rakodás" :) A tepsi aljába teszünk két sor kelkáposzta levelet, majd szűrőkanállal a darált hús felét, erre jön a rizs fele, majd 3 dl tejföl. Megint két réteg kel, a hús másik fele, illetve a rizs másik fele és megint 3 dl tejföl. Majd megint 2 réteg kel és a maradék 3 dl tejföl. A tetejét kicsit meghinthetjük pirospaprikával, csak a színe miatt.
  5. Előmelegített sütőben 200-220 fokon fél óra alatt szép pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x35x10 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 30 065
elküldve: 2
receptkönyvben: 113
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

diaka74

Mióta szakács: 2015.01.15.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

tejfölös rakott kel, rakott kelkáposzta, darált húsos rakott kelkáposzta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nagyi 1942
Nagyi 1942 Sat, 2017-02-11 16:34

Én a két sor káposztára először a rizst tenném, utána a darált húst utána a tejfölt és így tovább, ugyanis a pörkölt leve jobban ízesítené a rizst.

610
kelkáposzta 2 közepes db
kókuszzsír 2 ek
vöröshagyma 1 közepes db
darált sertéshús 1 kg
fűszerpaprika 2 teáskanál
2 kávéskanál
ételízesítő 1 kávéskanál
víz 1 l
jázmin rizs 50 dkg
leveskocka 1 db
tejföl 900 g