Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sólet adaptáció vörös tonhalfilével, libamellel

Sólet adaptáció vörös tonhalfilével, libamellel
Sólet adaptáció vörös tonhalfilével, libamellel
15 perc / előkészület: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik kedvenc METRO áruházamban tébláboltam a minap. Gyönyörű, füstölt libamellet láttam. Nem hagyhattam ott! Egyszerűen kellett.
Adta magát a sólet, de nem hagyományosan szerettem volna elkészíteni, és mivel a libamell és a pénztár közt van a halaspult...
Hát szóval ez lett belőle.
Bár családtagjaim mélyen megvetettek, én azért utána hosszan és kitartóan veregettem a saját vállam.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Száraz fehérbor. Adja magát.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halat egy gondolatnyit sózzuk, borsozzuk, pihentetjük.
  2. A fokhagymát, a bazsalikomot és az aszalt paradicsomot aprítjuk.
  3. A paradicsom alól kiöntött kevés olajon a fokhagymával a paradicsomot összepirítjuk, hozzáadjuk a babot, kicsi pirítás után a bazsalikomot.
  4. Miután beletettük a bazsalikomot, lezárjuk a gázt, hogy az friss maradjon. Utánaízesítünk sóval, borssal.
  5. Közben egy másik serpenyőben, pár csepp olívaolajon a libamell szeleteket 8-10 másodpercig, oldalanként pirítjuk.
  6. A libamell kiolvadt zsírjához hozzáadjuk az olívaolajat, és azon a halat, oldalanként 3-3 percig sütjük. A tonhalat nem szabad túlsütni, kiszárítani! (A lelkét öljük meg vele.)
  7. Tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 146
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

z1

Mióta szakács: 2010.12.04.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – 0 vércsoport
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

libamell babraguval és vörös tonhallal, libamell sólettel

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szneki
Szneki / szneki Fri, 2011-05-13 12:23

nálunk is sok keszeg van,mindig azt fogok ha horgászni megyünk,én szeretem:)

szneki
Szneki / szneki Tue, 2011-05-10 22:43

tudtam hogy TE vagy,nem kell Z, sem tányérvariáció,elég a képre rápillantani:)
Különleges étel,jól néz ki,biztos finom is:)
üdvözöl:Zska

z1
z1 / z1 Tue, 2011-05-10 22:48

Szia Zs!
Melózol?
Jó munkát!
Én most lépek.
Z.

Gargoyle
P. / Gargoyle Tue, 2011-05-10 20:47

Mé vetettek meg Z?
Mondjuk nem mondom, libamell, tonhal...ölég egy is a jóból. :-p
Bár a halaspult nekem is a szívem csücske. Talán én is így jártam volna.
De nem tonhallal. Azt már nem veszek. Hagyom élni. :-)
J&B

z1
z1 / z1 Tue, 2011-05-10 22:29

Szia E!
Hogy miért vetettek meg?
Hát a nyers tonhal miatt!
Végül is nem egy Mc. hamburger! ( szarrá sütve )
Vagy mifene...
...kólával, sült burgonyával, sok ketchuppal.
Amúgy szerinted nem mindegy, hogy mit hagysz élni, vagy nem?
Disznót, csigát, csirkét, halat, kutyát, embert?
Annyira, de annyira nincs beleszólásunk!
Ez most talán egy kissé cinikusan hangzik, de csak egy idevaló mondást idéznék:
"mindig az erősebb kutya b@...k"
Az erősebb kutya momentán, ezen a bolygón mi, az ember ( ek ) lennénk.
Aztán most, hogy ez épp helyénvaló, avagy nem, hát majd az utódaink megítélik.
De tényleg, visszatérve a tonhalra!
...és, ha egy dévérkeszeget vettem volna?
Most, akkor jobb ember lennék?
Ugyan ki definiál?
Ki mondja meg, hogy ki élhet és ki nem?
Vékony jég ez.
Inkább ne korizzunk rajta.
Aludj jól!
J&B
Z.

Bia
Bogi :o) / Bia Wed, 2011-05-11 07:09

Hello Z!
Szereted a keszeget?
Ne adj érte pénzt, itt van sok!
Gyertek le, te pucolod!
Kicsit csípős volt a hangulat...............
A csigát és a kutyát részemről kihagyhatnánk!
Üdv.
Dénes

z1
z1 / z1 Thu, 2011-05-12 17:29

...Te D!
Ez így utánaolvasva, azért egy kicsit magasra ütött labda!
Nem gondolod?
Biztos ami biztos, viszek csigát is.
Jó!!!
Nekem elhiheted.
Z.
Ui:
Csak egy kérésem volna.
Legyen otthon + 2-3 kg. legegyszerűbb só és friss citrom.
Köszi.

Big Boss
Big Boss / Big Boss Thu, 2011-05-12 20:37

Ez ám az ötlet!:):):):):):):):)
Legyen.....egyszer ki lehet próbálni!
Tudod a pácolás a lényeg!!!

Üdv.
Dénes

z1
z1 / z1 Wed, 2011-05-11 20:40

Szia D!
Nem volt csípős, csak egy kicsit moralizálgattam.
...késő volt, előtte málnák voltak, talán egy kicsit érzékenyebb voltam.
Ennyi.
A vita, ha ezt lehet egyáltalán annak nevezni, pusztán teoretikus volt.
Más.
Az édesvízi halakért úgy, általában nem vagyok oda.
Édes a húsuk.
Bááár, néha megeszem.
Van hozzá hideg söröd?
Akkor jöhet:)))
Z.

609
libamell 30 dkg
tonhal 12 dkg
fejtett bab 20 dkg
bazsalikom 1 csokor
szárított paradicsom 4 db
fokhagyma 1 gerezd
olívaolaj 0.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint