Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sólet bográcsban Iluska konyhájából

Sólet bográcsban Iluska konyhájából
Sólet bográcsban Iluska konyhájából
180 perc / előkészület: 30 perc főzés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A jó meleg, nyárias időben érdemes minél többet a szabad levegőn tartózkodni. Ez nem csak a pihenésre vonatkozik, hanem az étkezésre, sőt az ételkészítésre is. Bármit, amit egytálételként szoktunk fogyasztani, el lehet készíteni bográcsban. Én is így szoktam tenni!!

hozzávalók / 7 adag

ajánlat

A magyarosabb ételek mellé vörösbort, Kékfrankost vagy Kadarkát tudnék ajánlani!!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha száraz babból készítjük, akkor azt előző nap áztassuk vízbe. A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát. Fűszerpaprikával megszórjuk, feleresztjük kevés vízzel.
  2. Rátesszük a kockákra vágott lapockát, legalább 20 percig pároljuk, majd hozzárakjuk a tarkababot (a konzerv babot a főzés vége felé elég beletenni). Felengedjük a vízzel, és fedő alatt főzzük.
  3. Befűszerezzük, a fokhagymát is beletörjük, hozzátesszük a megmosott gerslit is. 1 órát főzzük.
  4. A megtisztított zöldségeket karikára vágva beletesszük, a paradicsomlével felöntjük, és még bő 30 percet lassú tűzön főzzük, amíg minden jól megpuhul.
  5. Ha elkészült, szólhatunk a vendégeinknek, és tálalhatjuk. Jó étvágyat!!
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 23 019
elküldve: 0
receptkönyvben: 114
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
708 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
konyhatechnológia: bográcsos
alkalom: buli receptek
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

bográcsos sólet, sólet bográcsban, gerslis babos egytálétel bográcsban

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Mon, 2014-11-10 17:37

Se az alapanyagok, se a füszerezés nem sólet, csak az elnevezése. De ha egy jó babgulyásra vágyom, elmegyek hozzád vendégségbe.

ilus74
Iluska / ilus74 Tue, 2014-11-11 09:56

Előbbi válaszom ha olvastad volna,ott kifejtettem mért is így készítem.Az,hogy meg az emberek a sűrű sóletbe sem használnak 'egyéb' fűszereket,az legyen az ő bajuk.
Hidd el ha ezt megkóstolnád,akkor biztosan se alapanyag,se fűszer ízt nem hiányolnál belőle......csak kérnél még egy tányérral!!!
Senki nem kötelez senkit,hogy minden sólet legyen egyforma...az enyém épp ezért más,na meg azért,hogy tudjanak kritikát is találni benne 'egyes' emberek!! :-))

ilus74
Iluska / ilus74 Sat, 2014-07-12 21:00

Nem nem,a babgulyás az nem ilyen.
Ha olvastad volna a főcímet akkor úgy szól,hogy Iluska konyhájából,vagyis ez az én verzióm.Én leveses sóletnek készítettem mindig el,mert így ismertem,így szerettük,s szeretjük.Szerintem sokan bográcsban inkább így készítenék el,mert így kifizetődőbb,mint a hagyományos sűrű sólet.....

1419
disznózsír 3 ek
füstölt lapocka 1.5 kg
vöröshagyma 3 nagy db
vörösbab 1020 g
fokhagyma 6 gerezd
gersli 60 dkg
sárgarépa 3 közepes db
fehérrépa 3 közepes db
fűszerpaprika 3 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
oregánó 2 teáskanál
kakukkfű 2 teáskanál
bazsalikom 2 teáskanál
majoranna 3 teáskanál
paradicsomlé 3 dl
víz 3 l