Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sólet csülökkel

Sólet csülökkel
Sólet csülökkel
205 perc / előkészület: 25 perc sütés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ajánlom mindenkinek, aki szereti az egytálételeket. A konyhaművészetekben kevésbé jártasak is bátran nekiállhatnak! Az "igazi" sólet - a sertés alapanyagot mellőzvén - füstölt liba hússal készül.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Az ízélményt fokozni lehet, ha friss, ropogós héjú kenyérrel együtt fogyasztjuk. Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot 6-8 órára hideg vízbe beáztatjuk (sok vízbe, mert a bab bedagad).
  2. A csülköt megfőzzük, nagyobb kockákra vágjuk.
  3. A szalonnát apróbb kockákra vágjuk, kisütjük.
  4. Ahagymát apróra vágjuk, a szalonnához adva, puhára pároljuk.
  5. A párolt hagymához hozzáadjuk a pirospaprikát, jól elkeverjük (a paprikával együtt már nem szabad sütni, mert megkeseredik a paprika).
  6. Fedeles kacsasütőben (vagy olyan lábasban, amit fedőjével együtt be lehet tenni a sütőbe) összekeverjük a lecsepegtetett babot, a kockára vágott csülköt, a hagymás szalonnát és a hántolt árpát.
  7. Felöntjük a csülök főzőlevével, hogy jól ellepje (sütés ideje alatt pótolni kell, attól függően, hogy a bab mennyit szív magába).
  8. Közepes lángon sütjük.

  • tepsi mérete: 50x30x20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 61 225
elküldve: 10
receptkönyvben: 193
elkészítve: 7/12
Facebookon megjelent: -

szakács

ameti

Mióta szakács: 2011.08.08.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

babétel, gerslis-babos ragu

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1311
fejtett bab 50 dkg
sertéscsülök 1 kg
vöröshagyma 4 közepes fej
füstölt szalonna 20 dkg
gersli 20 dkg
fűszerpaprika 4 ek