Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sólet gázon

Sólet gázon
Sólet gázon
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elég kicsi a lakás, és nem volt sütőm. Most kaptam egy elektromosat, de az túl kicsi ahhoz, hogy nagyobb edényeket tudjak beletenni, és így kipróbáltam a gázon. Nagyon jól sikerült. :) Akárcsak a sütős. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az előző este beáztatott babot enyhén sós vízben odatesszük főni (én külön megfőztem a babot, mert így nem fog szétfőni semmi).
  2. A hagymát apróra vágjuk, zsíron megdinszteljük. Rá pirospaprika, majd a felkockázott sertéshús. A húst fehérre főzzük.
  3. Hozzáöntjük a babot lével együtt. Beletesszük az ugyancsak kockára vágott, füstölt csülköt, a sóval óvatosan, mert a csülök is sós. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd a 4 gerezd fokhagymát vagy nyomóval belenyomjuk, vagy apróra belevágjuk.
  4. Beletesszük a gerslit, és együtt főzzük tovább. Vigyázni kell, le ne ragadjon, könnyen odaég. Inkább egy picivel több lé legyen rajta. (Nekem sok lett a lé, úgyhogy vettem ki a főzőléből, elkevertem 2 ek liszttel csomómentesre, és hozzáöntöttem a sólethez. Ez egy kicsit besűrítette.)
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 19
össznézettség: 32 326
elküldve: 4
receptkönyvben: 69
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Fanna

Mióta szakács: 2012.02.12.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sólet, sólet sertéshússal, sertéshúsos sólet gerslivel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mesetó
meseto / mesetó Sun, 2020-01-26 16:51

se a szerzőnek, se a szerkesztőknek nem tűnt fel, hogy a legelső hozzávaló "0.5 dkg" fejtett bab? nyilván fél kiló akar lenni, amire az ember magától is rájön ha már életében főzött, de mennyivel jobb lenne pontosan írni a mennyiséget!
másik: ha tényleg fejtett bab lenne, azt nem kéne áztatni - legalábbis mifelénk a száraz babot áztatják, a fejtett bab meg áztatás nélkül is megfő hamar, na de sóletet nem abból főznek
ettől még a recept jó lehet, de nem értem, a szerkesztők az ilyen hibákat miért nem szűrik ki
és előre elnézést a szerzőtől, ha nem ő írta így (én egyetlen receptet töltöttem fel, de a szerkesztők alaposan belepiszkáltak)

NoSalty
Nosalty / NoSalty Sun, 2020-01-26 21:20

Kedves mesetó!

A legnagyobb odafigyelés ellenére is becsúsz(hat)nak bakik. Köszönjük a jelzést, korrigáltuk a receptet.
Üdvözlettel:

a Nosalty csapata

1040
fejtett bab 0.5 kg
gersli 25 dkg
sertéshús 0.5 kg
füstölt sertéscsülök 30 dkg
fokhagyma 4 gerezd
vöröshagyma 1 közepes db
libazsír 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint