Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sólet gerslivel Marcsiséf konyhájából

Sólet gerslivel Marcsiséf konyhájából
Sólet gerslivel Marcsiséf konyhájából
155 perc / előkészület: 30 perc főzés: 90 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A menekült zsidók új hazájukban nosztalgiáztak ilyen étellel. Le a kalappal előtte, nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

A sólethez

A tálaláshoz

ajánlat

Friss kenyérrel és apróra vágott lilahagymával tálaljuk!

 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot  előző nap este alaposan megmossuk, majd  a libamellel együtt  beáztatjuk.
  2. Másnap a libaszárny tőről a háj darabokat levágjuk és kisütjük. Az így nyert evőkanálnyi libazsírban az apróra összevágott vöröshagymát megdinszteljük, beletesszük a pirospaprikát, összekeverjük. A beáztatott  babot levével együtt beleöntjük, ha kevés a babon a lé, felöntjük vízzel, hogy ellepje. Ekkor kerül bele a megmosott gersli.
  3. Ezután jönnek a fűszerek (babérlevél, egész kömény, őrölt bors, fokhagyma). A babot kb. ½  órát főzzük, majd beletesszük a libahúst és a négy darabra vágott  füstölt libamellet. Ha szükséges, öntünk még rá vizet, hogy ellepje. 
  4. Fedő alatt ¾ készre főzzük.
  5. A sütőt  200 fokra előmelegítjük és a sóletet betesszük sülni, többször megkeverjük (ha szükséges sózzuk), a felesleges levét hagyjuk lesülni.
  6. Közben a tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk és a sóleten tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 23 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 22 528
elküldve: 3
receptkönyvben: 116
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: zsidó
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sólet árpagyönggyel, sólet libahússal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Wed, 2012-02-15 10:42

Kedves szépróza!
A gerslit a babbal együtt kell beletenni.
Bocsi, hogy ez kimaradt, javítom.
Üdv: Marcsi

1147
libahús 80 dkg
libamell 20 dkg
fejtett bab 30 dkg
gersli 10 dkg
tojás 8 db
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 2 gerezd
fűszerpaprika 1 ek
babérlevél 2 db
köménymag 1 csipet
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kenyér 4 szelet
lila hagyma 1 közepes fej