Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sólet hajdinával és füstölt oldalassal

Sólet hajdinával és füstölt oldalassal
Sólet hajdinával és füstölt oldalassal
250 perc / előkészület: 10 perc sütés: 240 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi ünnepi ebéd!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Karamellás sör.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsiradékkal együtt -lassan- a szalonnát megpirítjuk, rádobjuk a összevágott hagymát, majd megfonnyasztjuk.
  2. Lekaparjuk a fokhagymákat.
  3. Megszórjuk liszttel és pirospaprikával. Beletesszük a babot, majd összerázzuk. Felengedjük hideg vízzel, hogy ellepje. Az edény ne legyen tele, hogy maradjon hely a rotyogáshoz. Fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel, ételízesítővel és majoránnával.
  4. Most átöntjük az egészet egy Korondi mázas edénybe.
  5. Lefedjük, majd lassú tűznél kb. 110 fokon 2 órát sütőben összesütjük, majd az edény tetejét levesszük, és 150 fokon még 2 órán át sütjük. Átkeverhetjük egyszer a liszt miatt. Ha puha már a bab, beleöntjük a hajdinát, és visszatesszük 15 percre.
  6. A sütőt elzárhatjuk, de hagyjuk még ott az edényt 10-20 percig.
  7. Tálalásnál csak az asztalra tehetjük a szép edényünket.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 12 542
elküldve: 0
receptkönyvben: 39
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Csaba Magdi

Mióta szakács: 2011.05.10.
50 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sólet, hajdinás sólet, sólet füstölt hússal és hajdinával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

iby meszarosova
iby meszarosova Fri, 2013-06-07 11:53

sólet erediteleg zsidó étel, ezért nem tartalmazhat disznó húst és fustolt disznó húst sem.

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Fri, 2013-06-07 15:47

Kedves iby meszarosova!
A sólet "eredetileg" valóban nem tartalmazhat sertéshúst, ezért is nem került be ez az étel a zsidó konyha receptjei közé. Köszönjük az észrevételt!
További kellemes sütés-főzést!
Kata
NoSalty.hu

460
fehérbab 25 dkg
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 5 gerezd
füstölt oldalas 15 dkg
füstölt szalonna 5 dkg
hajdina 17.5 dkg
sertészsír 3 ek
rétesliszt 2 ek
szárított natúr zöldségkeverék 2 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 1 csipet
majoranna 1 csipet