Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sólet Majam konyhájából

Sólet Majam konyhájából
Sólet Majam konyhájából
310 perc / előkészület: 30 perc sütés: 280 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta ettem volna már egy jó sóletet. Kerestem a recepteket mindenhol, és próbálkoztam is, de valójában nem sikerült. A minap kezembe akadt anyám receptkönyve, benne csak a hozzávalók, akkor már tudtam, hogy belevágok a sólet készítésébe. A családom odavolt érte, nagyon jól sikerült.

Vannak praktikák, amiket összegyűjtöttem. Pl. nem kell sem a babot, sem a gerslit beáztatni. 5 literes sütőbe tehető fémlábast használtam. Fontosak a mennyiségek!

Amúgy egész végig az ételt meg sem kavartam, nem égett le, remek, szaftos lett.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Hozzá: 2011. évi Egri kadarka.:-)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A két evőkanál zsírt megolvasztjuk a lábasban.
  2. Összeállítjuk az ételt: a lábasba sorba beletesszük a felvágott vöröshagymát, a szintén összevágott fokhagymát, a babot. Megszórjuk 2 teáskanál fűszerpaprikával, 1 csapott evőkanál liszttel és a sóval (a sóval óvatosan bánjunk, a füstölt hús is sós, lesz lehetőség később kóstolni, s ha nem elég sós, utána sózni). Ezt mind összerázzuk.
  3. Ezután következnek a húsok. Elrendezzük a marhahúst és a füstölt combot a tetején, és felöntjük annyi vízzel, hogy egy ujjnyival ellepje. Feltesszük a gázra, és felforraljuk.
  4. Ha felforrt, 150 fokos sütőbe tesszük a lábast, és kb. 3 órán keresztül sütjük.
  5. A 3 óra elteltével kivesszük a lábast (itt lehet kóstolni!), és beletesszük a gerslit és a megmosott, nyers tojásokat. Innentől még kb. 1 óra, amíg elkészül.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 20 917
elküldve: 1
receptkönyvben: 75
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Majam

Mióta szakács: 2014.01.12.
8 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: zsidó
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Sólet minálunk, marhahúsos sólet, sütőben sült sólet

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

606
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
libazsír 2 ek
fűszerpaprika 2 teáskanál
finomliszt 1 csapott ek
fejtett bab 50 dkg
gersli 25 dkg
pulykacomb 20 dkg
marhahús 1 kg
tojás 4 db
0 ízlés szerint
víz 4 dl