Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sólet római tálban Sylvia Gasztro Angyal konyhájából

Sólet római tálban Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
Sólet római tálban Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
270 perc / előkészület: 30 perc sütés: 240 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sólet egy tipikus zsidó babétel. Én római tálban sütöm, jó 3-4 órán keresztül!.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot és a füstölt húst legalább 6 órára beáztatjuk. A római tálat is egy éjszakára beáztatjuk.
  2. A tojásokat és az árpagyöngyöt alaposan megmossuk.
  3. Egy nagy fazékban a felaprított hagymákat olajon megpirítjuk, majd félrehúzzuk a tűzről, és a pirospaprikával jól elkeverjük.
  4. Ezután apránként vizet adunk hozzá, majd a többi hozzávalót is (bab, hús, árpagyöngy, só, bors, ételízesítő, babérlevél) belerakjuk, és még annyi vizet, hogy kb. két ujjnyira ellepje azokat. A forrástól számítva kb. 1 órán át főzzük.
  5. Ezután a húst felszeleteljük, és az egészet egy római tálba rakjuk úgy, hogy alul és felül bab legyen, közepén a hússzeletek és a tojás.
  6. Kb. 120 fokon először egy órán át sütjük, majd kb. 3 órán keresztül 150-160 fokon. Óránként ránézünk, megkeverjük, ha kell, kevés vízzel pótoljuk, hogy ne legyen száraz, és még ízesíthetjük is közben, ha szükséges. (A tojásokat az utolsó 2 órában is hozzá lehet adni, vagy akár külön megfőzni, és csak a végén tálalni a kész sólethez.)
  • sütési hőfok: 150°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 33 832
elküldve: 7
receptkönyvben: 118
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvia Gasztro Angyal

Mióta szakács: 2014.04.21.
114 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: római tál receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: zsidó
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

római tálban sült sólet, sütőben sült babos gerslis füstölt húsos egytálétel, babos gersli tojással és füstölt tarjával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mascara
mascara Thu, 2015-12-24 22:49

Megcsináltam, jól sikerült, ízlett mindenkinek - nekem ez lesz A sólet. Köszönöm a receptet!

szilviamalmos
Sylvia Gasztro Angyal / szilviamalmos Wed, 2015-03-25 16:30

Köszönöm! Igen, aki betartja az eredeti szabályokat, az nem készíti disznóhúsból!! Ott van a hozzávalóknál, a füstölt libacomb vagy mell is!! Remélem így már elfogadható!!!

iby meszarosova
iby meszarosova Wed, 2015-03-25 16:23

elnézést, de ha sólet tipikus zsidó étel, semmi esetre sem tartalzahat disznóhúst, teljesen mindegy, hogy sonka vagy lapocka, egyáltalán nincs megengedve a zsiddóknál, meg van szigorúan tiltva!!!

890
napraforgó olaj 2 dl
vöröshagyma 3 db
fokhagyma 1 fej
fűszerpaprika 3 ek
víz 3 dl
fejtett bab 50 dkg
füstölt tarja 70 dkg
gersli 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
babérlevél 2 db
tojás 5 db