Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösbab-főzelék Dianaturától

Vörösbab-főzelék Dianaturától
Vörösbab-főzelék Dianaturától
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az igazi retró ételek mindig slágerek maradnak. Eszembe jutott a konzerv sólet, amelyben egy főtt tojás is volt, talán még most is lehet kapni az üzletekben..:)

A rántás készíthető olívaolajjal is.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot éjszakára hideg vízbe áztatjuk, másnap friss hideg vízben feltesszük főni.
  2. Kuktában a babtól függően kb. 60 percig főzzük, ízesítjük sóval, babérlevéllel.
  3. A kacsazsíron rövid ideig megdinszteljük a hagymát, az összezúzott fokhagymát, rátesszük a lisztet.
  4. A pirospaprika a végén kerül rá, ekkor le is húzzuk a tűzről.
  5. A babot besűrítjük a hagymás-paprikás rántással, majd cukorral, ecettel ízesítjük ízlés szerint.
  6. Főtt kemény tojásokkal forrón tálaljuk!
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 50 594
elküldve: 9
receptkönyvben: 534
elkészítve: 30/38
Facebookon megjelent: 1

szakács

DiaNatura

Mióta szakács: 2012.05.08.
131 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: kukta
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

babfőzelék főtt tojással dianaturától, kemény tojásos babfőzelék, sólet főtt tojással

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Koni08
Koni08 Sun, 2015-11-08 20:11

U ez de jo recept, nem tudom, higy retro-e, en ilyenre nem emlekszem, pedig kellene... :)) de annyira vagyom mindig husmentes laktato vacsira, es ez pont olyan.

lupert
lupert Thu, 2014-01-23 11:23

Még szerencse, hogy nem púpozott evőkanál olívaolajat kell hozzá használni :)
"4 csapott ek olívaolaj"

(bocsánat)

Filamér
Filamér Wed, 2013-06-26 17:23

Szerintem is benézték ezúttal a kedves szerkesztők, én is azért keveredtem ide, mert "a nyár legjobbjai közötti" címkét kapta recept - azt gondoltam, valami friss, fejtett babféleség elkészítéséről hallok.... De ez valójában egy igazi, téli, jó kis szárazbabfőzelék :-) Nem baj, eltesszük a receptet decemberre :-)

tanti
tanti Wed, 2013-06-26 07:46

Szegény recept igazán többre érdemes, azok után amit kapott, mert most meg a nyári, könnyű ételek közt ajánlják a héten:(:(
Ez azért nagyon durva hiba (sztem). Tuti nem csinálom meg, talán ősszel, télen....most friss zöldbabban tobzódok:)

t_timi
Hangya6 / t_timi Tue, 2012-07-31 18:27

Kedves Hozzászólók!

A recept címét javítottuk, és örülünk, ha jóindulattal történnek a megszólalások, erre mindenkit kérünk, hogy figyeljen, hiszen itt mindenki szeret főzni! A további barátságos és segítő megszólalásokban bízva,

üdvözlettel,

a Szerkesztők

diavega
DiaNatura / diavega Tue, 2012-07-31 16:45

Mélyen tisztelt Hölgyeim és kedves Uram!:)
Mindenki megnyugtatására kértem, hogy változtassák meg az étel nevét.
A szerkesztőknek ezúton is nagyon szépen köszönöm, hogy voltak olyan kedvesek és kérésemnek eleget tettek!
Derűs napokat kívánok!
Üdvözlettel,
Dianatura

pataygyz
Zoli / pataygyz Mon, 2012-07-30 17:32

Kedves Hölgyeim !
Való igaz, hogy ennek annyi a köze az igazi sólethez, hogy ebben is van bab és főtt tojás. Az eredeti sólet a zsidó konyha alapja. Füstölt, feldarabolt liba alkatrészekből ( általában mell és comb ) , szárazbabból ( egy éjszakára beáztatják ) , árpagyöngyből ( gersli ) és fűszerekből áll. Egyes receptek szerint kemény tojás is kerülhet bele. Lényeg az, hogy általában belülről mázas cserépedénybe teszik az összetevőket, felöntik vízzel, ráteszik a fedőt és a sütőben legalább három - négy órán keresztül főzik. Akkor kész, amikor a levét teljesen elfőtte és egy kicsit az alja megpirult.
Kiválóan alkalmas a készítéséhez bármilyen hőálló cserépedény.Az Őrségben vett mázas cserépfazékban szoktam készíteni. Szabad tűz mellett is el lehet készíteni tűzálló cserépköcsögben ( Simonkovits Béla fazekasmester, Udvar ), de ez esetben legalább hat órát rá kell szánni, hogy elkészüljön. Megéri, mert nagyon finom lesz.
Röviden ennyit a sóletről, de jó pár receptet találtok, ha beírjátok a keresőbe.
Mindenkinek jó sólet főzést kívánok : Zoli

Enda
Enda Mon, 2012-07-30 22:19

Szia Zoli,
én nem akartam ennyire részletezni, de pontosan leírtad, mi a sólet. Egy időben gyakran csináltam, de macerás így felejtőre tettem. De ettől függetlenül a a recept alapján a leírt babfőzelék finom lehet, változatlanul ez a véleményem:)

Tmea
Tmea / Tmea Mon, 2012-07-30 09:12

Ez egy egyszerű babfőzelék, semmi köze a sólethez, de annak ellenére biztos finom lehet...:-))
Minden jót, és finomat!
Tímea

Enda
Enda Sun, 2012-07-29 18:27

Kedves dianatura,

a sóletet sütőben kb. 2 órát sütjük...ettől függetlenül, babfőzeléknek nagyon finom lehet:) bocsiiii:)))

diavega
DiaNatura / diavega Sun, 2012-07-29 22:41

Semmi baj!
Ez amolyan vegasólet, dianatura módra!:)
Egyébként én is gondolkodtam, hogy jó lesz-e így a neve,de biztos voltam benne, hogy ha nem helyes a szerkesztők kijavítják.
Üdv!
Dia

317
vörösbab 400 g
babérlevél 4 db
4 tk
fokhagyma 4 gerezd
tojás 8 db
finomliszt 4 evőkanál
olívaolaj 4 ek
cukor 4 teáskanál
ecet 1 ek
fűszerpaprika 1 ek
vöröshagyma 1 közepes fej