Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Somlói ahogy Maddus készíti

Somlói ahogy Maddus készíti
Somlói ahogy Maddus készíti
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családom nagyon szereti, de mivel nem vagyunk mazsola és rum kedvelők, így meggyel és a levével bolondítom kicsit meg.

hozzávalók / 6 adag

Tészta:

  • 6 tojás
  • 37,5 dkg porcukor
  • 30 dkg liszt
  • 12 ek víz
  • 1 sütőpor

Öntet:

  • 2 db csokoládéöntet por
  • 2 db vaníliás öntet por
  • 1 l tej
  • 6 ek cukor

Szóráshoz:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a porcukorral, elvegyítjük a vízzel, belezuttyintjuk a sütőporral elkevert lisztet, simává dolgozzuk. Ebbe a masszába óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
  2. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és kb. 160 fokos sütőben készre sütjük.
  3. Amíg a piskóta sül, a leírás alapján elkészítjük a kétféle öntetet, kihűtjük.
  4. A kész piskótát 2x2 cm-es darabokra vágjuk/tépjük.
  5. Egy nagyobb tál aljába mindkét öntetből teszünk egy keveset, erre kerül egy sor piskóta, majd újabb agag a kétféle öntetből arányosan elosztva, megszórjuk dióval és meggy szemekkel, a megylével kicsit meglocsoljuk. Ezt addig folytatjuk, amíg van a hozzávalókból. A tetejére ne piskóta kerüljön!
  6. Tálaláskor sok-sok tejszínhabbal koronázzuk. (Erről sajnos már nem tudtam képet készíteni.)
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 6 698
elküldve: 1
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Maddus

Mióta szakács: 2012.12.05.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

somlói rum nélkül, somlói galuska, somloer nockerl

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!