A tojásokat szétválasztjuk, és a tojás sárgáját a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, és a cukor egy részével addig kavarjuk, amíg kivilágosodik.
A tojás fehérjét, citromlével és a maradék cukorral kemény habbá verjük.
Amikor ezzel megvagyunk, a felvert fehérjehabhoz adjuk az elkevert tojás sárgáját, majd lassan hozzákeverjük a lisztet.
A pudingokat megfőzzük. A mazsolát, a rumaromával , a cukorral, a vaníliás cukorral és egy pici vízzel felfőzzük. Hagyunk mindent kihűlni.
A piskótát hosszában kettévágjuk, majd a két különálló darabot még keresztben is kettévágjuk, így kapunk négy piskótalapot.
Fogunk egy üvegtálat és rétegezzük a következő képpen: vaníliás puding - piskótalap - ezt meglocsóljuk a mazsolás rumos lével - erre tesszük a csoki pudingot - ezt megszórjuk a durvára aprított dióval, és a kakaóporral. Ezt addig csináljuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
Jól lehűtjük, és tejszínhabbal tálaljuk.
*hirdetés/ajánlat
elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk, és a tojás sárgáját a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, és a cukor egy részével addig kavarjuk, amíg kivilágosodik.
A tojás fehérjét, citromlével és a maradék cukorral kemény habbá verjük.
Amikor ezzel megvagyunk, a felvert fehérjehabhoz adjuk az elkevert tojás sárgáját, majd lassan hozzákeverjük a lisztet.
A pudingokat megfőzzük. A mazsolát, a rumaromával , a cukorral, a vaníliás cukorral és egy pici vízzel felfőzzük. Hagyunk mindent kihűlni.
A piskótát hosszában kettévágjuk, majd a két különálló darabot még keresztben is kettévágjuk, így kapunk négy piskótalapot.
Fogunk egy üvegtálat és rétegezzük a következő képpen: vaníliás puding - piskótalap - ezt meglocsóljuk a mazsolás rumos lével - erre tesszük a csoki pudingot - ezt megszórjuk a durvára aprított dióval, és a kakaóporral. Ezt addig csináljuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
Hozzászólások
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!