Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Somlói galuska 5. - fogyis

Somlói galuska 5. - fogyis
Somlói galuska 5. - fogyis
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel a somlói az egyik kedvenc édességem, nap mint nap arra gondolok, hogy mikor ehetek újra, ezért elég nehéz volt kibírni a diéta idején.
Egyszer, amikor már tényleg alig bírtam, gondoltam, vagyok olyan ügyes, hogy meglepjem magam egy kis fogyis finomsággal. Kevertem, kavartam, hatalmas rumlit hagytam, de a végére hihetetlenül ízletes édesség kerekedett belőle. Mindenkinek ajánlom, még nagyon szigorú diéta idején is.

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A vaniliás öntethez

A csokiöntethez

A mazsolához

A díszítéshez

ajánlat

Csak akkor lesz diétás a sütemény, ha természetes cukorral dolgozol! (Nyírfacukor, xilit, stívia stb.)
Persze, ha nincs otthon éppen, akkor folyékony édesítővel is meglehet csinálni, de mindeképp ajánlom a természetes cukrot, mivel rengeteg jótékony hatása van.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy tálba tesszük az összes alapanyagot és robotgéppel 6-7 percig keverjük. Sütőpapírral bélelt sütőformába öntjük a tésztát és előmelegített sütőbe helyezzük, megsütjük.
  2. A mazsolát a rumba áztatjuk.
  3. A diót összetörjük közepes méretűre.
  4. A vaníliakrémhez a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, amíg a cukor el nem olvad és a tojás habos nem lesz.
  5. Hozzáadjuk a vaníliaaromát és a tejet, majd gőzfürdő felett, folytonos keverés mellett krémmé főzzük.
  6. A csokikrémet szintén gőz felett kell összeállítani, csak itt minden alapanyagot a tűzhelynél kell összekeverni, addig míg nem kapunk egy krémes állagú masszát.
  7. A kész piskótát felkockázzuk.
  8. Rétegesen leterítjük a piskóta felét, közészórjuk a mazsolát, ráöntjük a fehér öntetetet és a csokiöntet felét.
  9. Rátesszük a megmaradt piskótát és a csoki másik felét.
  10. A tetejére pedig diót szórunk.


 

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 060
elküldve: 1
receptkönyvben: 92
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Szandimandika

Mióta szakács: 2011.04.18.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

somlói galuska light, diétás somlói galuska, somlói light, diétás somlói

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

demene
demene Sun, 2016-04-03 19:06

Én már készítettem "piskótát" úgy, hogy kifelejtettem a lisztet, eritritolt, tojást felvertem, megsütöttem, hát nem is volt jó, tojásrántotta íz.
Egyébként ettől sokkal kevesebb kalóriát tartalmazó somlói receptek vannak , ha fogyis somlói kell, a sok tojás több kalóriát tartalmaz, mint pár evőkanál liszt, nem mellesleg finomabb is.

Bridgi
Bridgi Sat, 2012-10-13 16:02

Pont az a lényege, hogy nincs benne liszt, nincs benne felesleges CH ( szénhidrát ) vagyis DIÉTÁS! ( FŐLEG HA A TÖBBI ÖSSZETEVŐ IS AZ :) ) Amúgy a lisztmentes piskóta is finom, ha vki pl gluténérzékeny, vagy diétázik :) Én imádom liszt nélkül :)
Ha valaki viszont ragaszkodik hozzá, úgy tegyen bele lisztet, itt mivel 8 db tojás van, akkor legyen saccperkábé 7-8 ek kanál liszt...kinek hogy :-) Szandika én is imádom ahogy te csinálod! :-)

jucimuc
jucimuc Wed, 2012-07-25 21:35

mitöl lesz piskota? liszt nelkül sült tojas piskota biztos nem leszh

Sonnenschein
Sonnenschein Fri, 2011-12-02 12:49

Bocsi, hogy beleszólok, de (szerintem) ebbe a sütibe nem kell liszt, ez a lényege. Így tökéletes!

vica32
vica32 Fri, 2011-10-14 14:50

Szia!
nekem is hiányzik a liszt a piskótából :)
jó a teljes kiőrlésű rozsliszt, vagy a graham liszt?
köszi

597
tojás 8 db
vaníliaaroma 1 teáskanál
édesítőszer 1 teáskanál
sütőpor 1 csomag
tojássárgája 4 db
tej 1 dl
édesítőszer 4 ek
vaníliaaroma 1 teáskanál
cukormentes csokoládé 10 dkg
víz 2 evőkanál
margarin 8 ek
cukrozatlan kakaópor 4 ek
édesítőszer 1 teáskanál
vaníliaaroma 1 teáskanál
mazsola 1 marék
rum 2 ek
dió 1 marék