Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Somlói galuska Detty konyhájából

Somlói galuska Detty konyhájából
Somlói galuska Detty konyhájából
135 perc / előkészület: 60 perc főzés: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon kiadós és finom süti. Első látásra bonyolultnak tűnik, de gondoljunk csak bele. Piskótát sütni tudunk, pudingot is főztünk már, és az öntetek sem bonyolultak!  Jó munkát, és jó étvágyat.

hozzávalók / 8 adag

A sima piskótához

A kakaós piskótához

A diós piskótához

A puncs sziruphoz

A csokiöntethez

A vanília krémhez

Az összeállításhoz és a tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

Először az önteteket és a krémet készítjük el.

  1. A puncs sziruphoz 3 dl vízben fefőzzük a 20 dkg cukrot, majd a rum kivételével beletesszük a többi hozzávalót is, és lassú tűzön főzzük. Kicsit besűrűsödik. A kihűlt sziruphoz adjuk a 3 ek rumot.
  2. Csokiöntethez a hozzávalókat felfőzzük, majd a végén beleöntjük a rumot.
  3. Vaníliakrémhez a tejet feltesszük forrni. Kevés hideg tejjel kikeverjük a pudingot,  a cukrokat és a tojássárgáját, majd a forrásban lévő tejhez öntjük. A tojás fehérjét kemény habbá verjük, és a még forró krémmel óvatosan összekeverjük. Hűtjük.

Sima piskóta:

  1. 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a 4 ek cukrot, a 4  tojássárgáját és a szódaport.
  2. Fakanállal keverjük hozzá az 5 ek lisztet.
  3. Kikent tepsibe öntjük, megsütjük.

Kakaós piskóta:

  1. Úgy készül mint a sima, de a liszt mennyisége itt 4 ek, és 1 ek kakaót adunk hozzá.

Diós piskóta:

  1. 4 ek liszt, 1 púpos ek darált dió, a többi egyezik a sima piskótával.

Összerakás:

  1. Tepsibe vagy tálcára tesszük a sima piskótát, meglocsoljuk a puncs sziruppal, megkenjük egy kis baracklekvárral, rásimítjuk a krém felét.
  2. Következik a kakaós piskóta, puncs, lekvár, krém.
  3. Tetejére a diós piskóta kerül, puncs, lekvár, és meghintjük durvára vágott dióval. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek összebarátkozzanak.

Tálalás:

  1. Evőkanállal kis galuskákat szaggatunk, tányérra halmozzuk, tejszínhabrózsákkal díszítjük, és csokiöntettel kényeztetjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 29 259
elküldve: 17
receptkönyvben: 270
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Detty

Mióta szakács: 2011.07.04.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pudingos somlói, somloer nockerl, somlói galuska puncs sziruppal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

799
tojás 4 db
cukor 4 ek
finomliszt 5 evőkanál
szódabikarbóna 1 kk
tojás 4 db
cukor 4 ek
finomliszt 4 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 1 ek
szódabikarbóna 1 kk
tojás 4 db
cukor 4 ek
finomliszt 4 evőkanál
dió 3 dkg
szódabikarbóna 1 kk
víz 3 dl
cukor 20 dkg
rum 3 ek
narancshéj 1 narancsból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
mazsola 20 dkg
víz 1 dl
cukor 5 ek
cukrozatlan kakaópor 1 púpozott ek
rum 3 ek
vaníliás cukor 1 csomag
tej 1 l
tojás 2 db
vaníliás pudingpor 2 tasak
cukor 5 ek
vaníliás cukor 2 csomag
sárgabaracklekvár 20 dkg
habtejszín 2 dl