Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Somlói galuska tojás és cukor nélkül

Somlói galuska tojás és cukor nélkül
Somlói galuska tojás és cukor nélkül
85 perc / előkészület: 60 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonykor a család kedvenc édessége volt.

Ami nagyon fontos: fogyaszthatják tej- és tojásérzékenyek, valamint cukorbetegek és lisztérzékenyek is.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

ajánlat

Kezdő és gyakorló háziasszonyoknak egyaránt ajánlom. Itt nem gond, ha piskóta nem lesz szép magas .

Aki szereti az édeset, de fogyókúrázik, még ő is ehet belőle.

A karobport használtam a kakaó helyett, mert egészségesebb és gluténmentes. A magyar neve szentjános kenyérpor.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először megsütjük a piskótát. Gyorsan összekeverjük a hozzávalókat, és a sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben először 200 fokon, majd 10 perc elteltével vissza vesszük a hőt 180 fokra. 10-15 perc múlva tű próbával lehet a sülést ellenőrizni.
  2. Megfőzzük a vaníliakrémet. A pudinport összekeverjük a xilittel, a tejjel és a tejszín keverékét, feltesszük forralni. Ha forr, hozzáadjuk a pudingport, és állandó keverés mellett újraforrás után 1-2 percig főzzük.
  3. Ha piskóta megsült, hagyjuk hűlni. Közben a tejbe beletesszük a rumaromát, és beáztatjuk a megmosott mazsolát. 10 perc múlva leszűrjük, a piskótát kis kockára vágjuk, majd összeállítjuk a somlói galuskát.
  4. Az edény aljára tesszük a piskóta felét, majd meglocsoljuk a rumos tej felével. Majd megszórjuk a mazsola felével, majd mégegyszer megismételjük.
  5. Végül a flakonos szója habtejszínnel díszítjük, rácsurgatjuk az olívaolajjal simára kikevert karobpor öntetét.
  6. Kis időre hűtőben tároljuk, és fogyasztható.
  7. Ha kedvünk van, akár kisebb adagokra is ki lehet adagolni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 33x20 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 591
elküldve: 7
receptkönyvben: 158
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Ritus konyhája

Mióta szakács: 2012.02.08.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: tél
vegetáriánus: vegán
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

laktózmentes somlói galuska, somlói galuska lisztérzékenyeknek, cukormentes somlói

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Virágh Bea
Virágh Bea Tue, 2012-04-17 19:34

12 dl tej és 5 dkg xilit? Egyik kicsit soknak tűnik, a másik kicsit kevésnek.

1223
tej 12 dl
olívaolaj 1 dl
joghurt 2 ek
rizsliszt 20 dkg
xilit 5 dkg
1 csipet
szódabikarbóna 1 kk
gluténmentes sütőpor 1 kk
tej 5 dl
habtejszín 1 dl
vaníliás pudingpor 1 csomag
xilit 2 ek
tej 2 dl
rumaroma 38 ml
mazsola 1 marék
habtejszín 500 ml
karob por 2 ek
olívaolaj 2 ek