Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Somlói revolúció Nózer módra

Somlói revolúció Nózer módra
Somlói revolúció Nózer módra
150 perc / előkészület: 120 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Apukám születésnapja az Ország tortája receptjének megjelenése után néhány nappal volt, gondoltam, meglepem ezzel a tortával, kicsi változtatásokkal. :)

hozzávalók / 10 adag

Grillázsos tészta

Diós grillázs

Narancsos betét

Étcsokoládé mousse

Fehércsokoládé mousse

Bevonat

Szólj hozzá!

elkészítés

Grillázsos tészta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a cukorral kihabosítjuk a tojássárgáját, összekeverjük a diós grillázzsal és a liszttel, majd a felvert fehérjével.
  2. A tetejét megszórjuk a darabos dióval és törökmogyoróval, és 155 C°-on enyhén gőzös sütőben 30 percig sütjük.

Diós grillázs

  1. Durvára vágott dióból és cukorból grillázst készítünk. Ha kihűlt, apróra vágjuk.

Narancsos betét

  1. A hozzávalókat simára keverjük, és feltesszük főni. Forrás után is főzzük még egy kicsit, hogy zselészerűen tudjuk a tortára önteni.

Étcsokoládé mousse

  1. Kb. 0,7 dl tejszínben megolvasztjuk vízgőz felett a csokoládét, hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a rumot is.
  2. A maradék tejszínt (esetleg némi hulalát) felverjük, hozzáadjuk a habfixálót, majd hozzákeverjük a kihűlt olvasztott csokoládét, majd hűtőbe tesszük.
  3. Ha a tészta és ez a csokis krém is kihűlt, akkor a tésztára kenjük, majd ezután a még folyós narancsbetétet is rákenjük.

Fehércsokoládé mousse

  1. Kb. 0,7 dl tejszínben megolvasztjuk vízgőz felett a csokoládét, hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a vaníliás cukrot is.
  2. A maradék tejszínt (esetleg némi hulalát) felverjük, hozzáadjuk a habfixálót, majd hozzákeverjük a kihűlt olvasztott csokoládét, majd hűtőbe tesszük.
  3. A narancsbetét tetejére kenjük.

Bevonat

  1. Kevés vajon, kevés tejjel a kétfajta csokoládét külön-külön felolvasztjuk.
  2. Majd a tortát -akár villa segítségével- díszítjük vele.
  • sütési hőfok: 155°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 382
elküldve: 5
receptkönyvben: 295
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nózer

Mióta szakács: 2013.10.31.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

tejszínes-narancsos-csokis grillázs torta, diós-narancsos torta étcsokoládés-fehércsokis habbal, diós narancsos torta kétféle csokimousse-szal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mártiti
mártiti Sat, 2014-10-25 21:09

Tavaly hármaskám nyavalygott az év tortájáért. Nem mertem nekifogni.
Ezt megnéztem. Gluténérzékeny vagyok. Ebben alig van liszt. Hurrá én is sütizhetek! Múlt héten ezt és az eredetinek mondott receptet ötvöztem és legyártottam gluténmentes verzióban. Óriási sikere vol. Nagyon fincsi. Minden vendégnek ez volt a véleménye. Az epres joghurtosom és az őszibarackom alig fogyott. :(

626
tojásfehérje 6 db
tojássárgája 4 db
cukor 5 dkg
finomliszt 2 dkg
dió 3 dkg
törökmogyoró 3 dkg
dió 5.5 dkg
cukor 2.5 dkg
narancslé 2 narancsból nyert
cukor 7 dkg
vaníliás pudingpor 0.5 tasak
zselatin 4 g
habtejszín 3 dl
étcsokoládé 16.5 dkg
rum 0.5 dl
nutella 1 ek
habfixáló 0.5 csomag
habtejszín 3 dl
fehér csokoládé 18 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
habfixáló 0.5 csomag
étcsokoládé 3.5 dkg
fehér csokoládé 2 dkg
margarin 0.5 ek
tej 1 ek