Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Somlói szelet

Somlói szelet
Somlói szelet
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Augusztus 20-ra sütöttem, búcsú volt nálunk.

Többször készítettem, egy kicsit változtattam a recepten.

Nagyon-nagyon finom lett.

hozzávalók / 8 adag

Lapok

Krém

Locsolás

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Lapok

  1. A tojásokat a cukorral jó habosra verjük elektromos habverővel, úgy jó 8-10 percig. Utána hozzákeverjük a fakanállal a lisztet.
  2. A tészta masszát megmérjük mérlegen, és 3 részre osztjuk. Az egyik részhez keverjük a kakaóport, a másodikhoz a darált diót, a harmadikhoz már nem keverünk semmit:-)
  3. Külön-külön sütjük meg 23×34 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben.

Krém

  1. A tojássárgákat a cukorral, pudingporral vaníliás cukorral, kevés tejjel simára keverjük, majd a megmaradt tejjel összekeverve felfőzzük sűrűre. Tűzről levéve 3 részre osztjuk.
  2. Az elsőt ízesítjük vaníliás cukorral, a második krémet kakaóval és fele mazsolával, a 3. krémet összekeverjük a maradék mazsolával és a dióval.

Összeállítás

  1. A vaníliás piskótát tesszük alulra egy tepsibe, meglocsoljuk a tej és a rum aroma keverékével, rákenjük a vaníliás krémet, következik a kakaós lap, ezt is meglocsoljuk a rumos tejjel, majd rákenjük a kakaós krémet.
  2. Rátesszük a diós lapot, ezt is meglocsoljuk, és rásimítjuk a diós krémet. Alufóliával lefedjük. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Másnap szeleteljük, a felvert tejszínhabbal és olvasztott csokoládéval tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23×34 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 726
elküldve: 2
receptkönyvben: 130
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
292 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

somlói galuska, somlói szelet, kakaós-pudingos piskótakocka

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

921
tojás 8 db
finomliszt 20 dkg
cukor 20 dkg
dió 5 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 csapott ek
tojássárgája 4 db
cukor 10 dkg
vaníliás pudingpor 3 tasak
tej 8 dl
cukrozatlan kakaópor 1 csapott ek
dió 10 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
mazsola 10 dkg
rumaroma 3 ml
tej 1 dl
csokoládé 15 dkg
habtejszín 5 dl