Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Somlói torta - Angyalkától

Somlói torta - Angyalkától
Somlói torta - Angyalkától
70 perc / főzés: 15 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom és mutatós torta, minden alkalomra.

hozzávalók / 5 adag

A sárga piskótához

A diós piskótához

A kakaós piskótához

A pudinghoz

A gyümölcsréteghez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Sárga piskótát keverünk ki 6 dkg lisztből, 6 dkg cukorból és 3  tojásból. (A tojásfehérjét kemény habbá kell verni!) Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 10 percig sütjük, majd megszurkálás után további 8 percig sütjük.
  2. Diós piskótát keverünk ki 6 dkg lisztből, 6 dkg cukorból, 3  tojásból és 3 ek darált dióból. Az előző piskótához hasonlóan sütjük meg.
  3. Kakaós piskótát keverünk ki 6 dkg lisztből, 6 dkg cukorból, 3 tojásból, 2-3 ek kakaóból és 1 ek zsemlemorzsából. Ezt is az előzőkhöz hasonlóan sütjük.
  4. A tejből, a vaníliás pudingból és 6 ek cukorból pudingot főzünk, majd langyosra hűtjük.
  5. A barackot apró darabokra vágjuk, a mazsolát jól átmossuk, valamint másfél marék diót apróra vágunk és megpirítunk.
  6. Egy tortatálra alulra rakjuk a kakaós piskótát. Ezt megkenjük pudinggal, és megszórjuk barackkal és pirított dióval. Erre tesszük a diós piskótát, majd arra is puding, barack és dió kerül. Ennek a tetejére kerül a sárga piskóta, amit csak pudinggal és dióval díszítünk.
  7. Tejszínhabbal és csokoládéöntettel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 751
elküldve: 2
receptkönyvben: 176
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

angyalka

Mióta szakács: 2011.12.04.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

diós-vaníliás torta, somlói ízű torta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

farkaséhes
farkaséhes Wed, 2017-03-15 10:37

Nem készítettem el a tortát egyben, csak a diós piskótát és abból készítettem somlóit. Nagyon finom lett!!! A diós piskóta már magában elfogyott, szóval duplázni kellett. :) Ma újítok. Ma elkészítem a piskótát dió helyett mákkal is.

angyalka6
angyalka / angyalka6 Tue, 2011-12-13 16:26

Szívesen, örülök, hogy tetszett a recept! Rumos mazsolával is biztosan nagyon finom. A barack szerintem csak ízlés kérdése, én például 1 nagy doboz őszibarack konzervet szoktam felhasználni.

Deli Kata
Kati mama / Deli Kata Tue, 2011-12-13 10:46

Nagyon finom a torta, köszönöm a receptet, biztos sokszor készítem majd el. A receptben viszont van egy apró gondom. Mivel a mazsolát, csak mint hozzávalót tüntetted fel, saját ötletből beáztattam rumba és úgy szórtam meg a rétegek között a dió és barack mellett. Azt sem írtad, hogy milyen barack legyen, hát én a saját eltevésű sárgabarack befőttet használtam hozzá. Szerintem nem rontottam rajta, nagyon ízlett, mindenkinek, aki megkóstolta. Még egyszer nagyon köszönöm.

angyalka6
angyalka / angyalka6 Sat, 2011-12-10 00:50

Azért kell megszurkálni a piskótát, hogy egyenletes legyen a felszíne és a pudingot egyenletesen lehessen elkenni rajta.

1091
finomliszt 6 dkg
cukor 6 dkg
tojás 3 db
finomliszt 6 dkg
cukor 6 dkg
tojás 3 db
dió 6 dkg
finomliszt 6 dkg
cukor 6 dkg
tojás 3 db
cukrozatlan kakaópor 3 ek
zsemlemorzsa 1 ek
tej 1 l
vaníliás pudingpor 1 csomag
cukor 6 ek
őszibarack konzerv 50 dkg
mazsola 10 dkg
dió 1.5 marék
dió 1 marék
tejszínhab 10 ek
csokoládé 10 dkg
rumaroma 20 ml