Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Somogy kocka Renáta konyhájából

Somogy kocka Renáta konyhájából
Somogy kocka Renáta konyhájából
85 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (33)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Zala megyében Zala kocka néven fordul elő, nálunk Somogy megyében pedig Somogy kocka néven... :) Aki szereti a csokis finomságokat, bátran készítse el. Vendégvárónak is kiváló, nekem 40 szelet jött ki belőle.

hozzávalók / 12 adag

A sárga laphoz

A kakaós laphoz

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárga laphoz a tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot, pár csepp vizet és robotgéppel kemény habbá verjük.
  2. Fakanállal óvatosan beledolgozzuk a tojássárgájákat, majd a sütőport és a lisztet.
  3. Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk.
  4. Előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.
  5. A kakaós laphoz hasonló módon készítjük el a tésztát, mint a sárga tésztánál, csak két lapot készítünk belőle, és hozzákeverünk 1-1 ek kakaóport.
  6. A krémhez egy tálba tesszük a pudingport, és annyi tejjel engedjük fel, hogy csomómentesen el tudjuk keverni. A cukrot is hozzákeverjük. Közben a többi tejet felforraljuk.
  7. A cukros pudingkeveréket a felforrt tejbe öntjük és addig keverjük, amíg besűrűsödik.
  8. Teljesen kihűtjük. Közben a margarint habosra keverjük, végül a kihűlt pudingot is belekeverjük.
  9. Az egyik kakaós lapot megkenjük a krémmel, rátesszük a sárga lapot, kicsit megnyomkodjuk, ezt is megkenjük krémmel, ráhelyezzük a másik barna lapot, megnyomkodjuk, majd a tetejét is vékonyan megkenjük krémmel.
  10. Díszíthetjük a megmaradt krémmel, esetleg csurgathatunk rá csokoládét, megszórhatjuk kakaóporral.
  11. Hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 165 494
elküldve: 122
receptkönyvben: 1 839
elkészítve: 43/69
Facebookon megjelent: 4

szakács

Nagyné Racsek Renáta

Mióta szakács: 2011.01.20.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

Zala kocka, csokis kocka, csokis sütemény, csokipudingos kocka

Hozzászólások (33)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

-Likőr-
-Likőr- Sun, 2015-10-18 13:12

Kedves Renáta:-)
A hétvégére készítettem el, és bár a tetejére csak egy leheletnyi réteg jutott a krémből, (tejszínhabbal kompenzáltuk:-D ), az egész család odavolt érte:-)) Több krémmel, de máskor is elkészítem!! Köszönet a receptért:-)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2013-06-14 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.06.13. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

hajni-bajni
hajni-bajni Wed, 2013-05-22 19:01

Megsütöttem én is. Mutatós, kiadós, de nagyon száraz. Legközelebb én több krémmel csinálom vagy kevesebb pudingport rakok a tejhez.

vairoda
vairoda Thu, 2013-02-14 18:46

Kedves Reni,

bocsi, nem vettem észre a recept alján a tepsiméretet. Ma van a kisebbik fiam szülinapja, megcsináltam a sütit tortaként. Nagyon finom lett, és tényleg nem kellett semmit változtatni az arányokon. Köszi még egyszer.

Anett

vairoda
vairoda Wed, 2013-02-13 12:18

Szia,

azt szeretném kérdezni, hogy ebből az anyaghányadból mekkora tepsiben sütöd a tésztákat? Tortát szeretnék belőle készíteni, és át kéne számítanom, hogy mennyi anyagból süssem........
Válaszodat előre is köszi

Anett

r.renata
Nagyné Racsek Renáta / r.renata Wed, 2013-02-13 20:50

Kedves Anett! 30x40 cm-es tepsiben sütöm, szerepel a recept aljánál is.
Mazsola75 nevű felhasználó már készítette tortaként a receptet(lejjebb megtalálod a hozzászólását is), szerintem ő nem változtatott semmit az arányokon. Ha tortaként készíteném, azt hiszem én sem változtatnék rajta, így egy szép magas tortát kapnék... Remélem tudtam segíteni. Üdv és jó sütögetést! :)

Katalin65
Katalin / Katalin65 Tue, 2012-12-18 18:48

Kedves Renáta!
A te receptedet néztem ki magamnak karácsonyra. De volna egy kérdésem. Mennyi az a pár csepp víz, ami a tésztába kell? Válaszodat előre is köszönöm!

r.renata
Nagyné Racsek Renáta / r.renata Tue, 2012-12-18 23:48

Még az jutott eszembe, hogy a két kakaós lapot külön-külön keverd ki sütés előtt, mert én először úgy jártam, hogy a recept szerint egybe kevertem ki, majd mire az első kakaós lapot megsütöttem, a második adag összeesett. Remélem tudtam segíteni és örömöt szerez majd ez az édesség. Én nagyon kedvelem, mert naggyon finom és kiadós.

Katalin65
Katalin / Katalin65 Fri, 2012-12-21 13:13

Ezt jó hogy mondtad! Mert én úgy gondoltam először, majd kettévágom. De a sárga lapot sütöttem meg először és láttam, ez nagyon puha tészta, nem lesz vágható!. Most sül a kakaós. A többiről még beszámolok :)

Katalin65
Katalin / Katalin65 Sun, 2012-12-23 19:22

Kedves Reni!
Elkészült a süti! Nagyon szép lett, nagyon mutatós, pihe-puha! Köszönöm a jó tanácsot a kakaós tésztával kapcsolatban. Egy bajom van csak vele, kicsit kevés ez a krém :( De semmi gond! Karácsony van, ilyenkor minden elfogy :) Legközelebb másfél adagot veszek. Nálunk a túl krémes sütiket szeretik, ilyenek ezek :)
Boldog karácsonyt!!!!!

r.renata
Nagyné Racsek Renáta / r.renata Sun, 2012-12-23 20:21

Örülök hogy jól sikerült a süti! Persze lehet több krémet is készíteni hozzá... Lehet hogy nekem is ezt kellett volna tennem... Ma én is elkészítettem a Somogy kockát, és olyan ügyesen elosztottam a krémet, hogy a tetejére már nem jutott díszítésnek. :S Sebaj, azt mondta a párom, hogy így is ez lesz a legfinomabb karácsonyi süti. :):)
Köszönöm a kedves szavaid! Boldog, békés ünnepeket kívánok!!!

Katalin65
Katalin / Katalin65 Wed, 2012-12-19 21:28

Köszönöm szépen Reni a jó tanácsokat és a gyors választ! Meg fogom írni, hogy sikerült! Már rég szemezgetek ezzel a recepttel, és gondoltam, egy ilyen szép ünnepre éppen jó lesz! :) Boldog karácsonyt kívánok neked és kedves családodnak!!!!!

r.renata
Nagyné Racsek Renáta / r.renata Thu, 2012-12-20 21:13

Nagyon szívesen válaszoltam, nagyon örülök hogy ha valaki az én receptemet szeretné elkészíteni! Majd feltétlenül írd meg a tapasztalataidat! Kellemes karácsonyi ünnepeket és örömteli készülődést kívánok!!!

Mazsola75
Mazsola75 Sun, 2012-09-30 19:15

Kedves Renáta!

Nagyon szép a sütikéd és biztos nagyon finom is. Édesanyám 60. szülinapjára gondoltam elkészíteni.
Majd beszámolok, hogy sikerült :)

Üdv: Tünde

Mazsola75
Mazsola75 Sun, 2012-10-07 21:38

Kedves Renáta!

Leborulok a recepted előtt. Igazán köszönöm, Édesanyámnak igazi finomság lett 60. szülinapjára.
A NoSalty facebook oldalára feltöltöm a tortaképeket, hogy Te is megnézhesd.

Még egyszer nagyon szépen köszönöm :)

Puszi: Tünde

Jójárt Mária
Jójárt Mária Mon, 2012-07-16 09:40

Nagyon szép, gusztusos sütemény. Szívesen megcsinálnám a családomnak.
Azt szeretném kérdezni, hogy amikor a sárga lapot készítjük, porcukrot vagy kristálycukrot használjak, és a tojás sárgákat felverés nélkül rakjam bele a felvert tojásfehérjébe.

r.renata
Nagyné Racsek Renáta / r.renata Mon, 2012-07-16 20:19

Kedves Mária!
A lapok készítésénél én kristálycukrot használtam. A tojások sárgáját pedig felverés nélkül kell belekeverni a felvert, cukros-tojásfehérjébe. Számomra is szokatlan megoldás, de nagyon szép piskótánk lesz...:)
Remélem örömöt szerzek a recepttel! Tapasztalataidat feltétlenül oszd meg velünk!

JOMA
JOMA Sun, 2012-07-29 14:09

Kedves Renáta!
Zseniális! - ahogy Jamie Oliver szokta mondani.
Köszönöm a segítséget! Megcsináltam a sütit. Nagyon finom lett, a fiaim azt mondták, hogy máskor is ilyet süssek. A leírás, a hozzávalók megadása pontos volt, ez alapján könnyű volt az elkészítése. Második alkalommal a dr. Oetker étcsokis pudingporját használtam egy kis narancshéjjal megbolondítva.
Nagyon szép fényképet csináltál a nagyon szépen elkészített és díszített sütiről, ami megragadta rögtön az ember szemét, és az elkészítésére ösztönözte.
Mégegyszer nagyon köszönöm a receptet.
Marcsi

r.renata
Nagyné Racsek Renáta / r.renata Wed, 2012-08-01 09:05

Kedves Marcsi!
Nagyon örülök a pozitív véleményednek és biztosan nagyon finom az étcsokis-narancshéjas változata is, egyszer majd én is elkészítem! Köszönöm a sok dicsérő szót, nagyon boldoggá tettél a hozzászólásoddal! További jó tevékenykedést kívánok a konyhádban!
Reni

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2012-07-15 10:24

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.07.14. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

415
tojás 4 db
cukor 4 ek
finomliszt 4 evőkanál
sütőpor 0.5 csomag
tojás 8 db
cukor 8 ek
finomliszt 8 evőkanál
sütőpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 2 ek
csokoládés pudingpor 3 tasak
tej 1 l
cukor 12 ek
cukrozatlan kakaópor 1 ek
margarin 20 dkg